x

5 namirnica za ravan trbuh!

Konzumirajte obroke s ovim sastojcima i nov kupaći kostim pristajat će vam saliveno.

Pripreme za ljetni odmor u punom su jeku. Da bi zasjali na plaži ove godine i pokazali ravan trbuh ne trebate se izgladnjivati. Naprotiv, ubacite u prehranu sljedeće namirnice – i uživajte u rezultatima.

KRASTAVAC

Ovo povrće zelene boje prirodni je diuretik prepun vrijednih nutrijenata – od vitamina C, preko kalija do vlakana. Također, visok postotak svježih krastavaca čini voda, koja pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma te smanjuje nadutost tijela. Jedite ga svježeg kao samostalni obrok, dodatak salatama ili glavni sastojak prirodnog napitka i rezultati neće izostati.

 

BADEM

Sirove bademe nazivamo zdravim grickalicama jer su bogati proteinima, vlaknima i drugim vrijednim elementima koje brzo i lako zasićuju tijelo od gladi. Istovremeno, odlični su antioksidansi koji jačaju imunitet, održavaju stabilnu razinu šećera u krvi, te uljepšavaju izgled kože tijela. Riječ je o iznimno kaloričnim plodovima prirode, pa ograničite unos po nekoliko komada po obroku.

 

CELER

Poput krastavca i celer je povrće prepuno vode, koje luči štetne tvari iz organizma i pomaže u probavi. Štoviše, u narodnoj medicini poznat je kao lijek protiv zatvora. Prepun je vitamina C, natrija i kalija pa učinkovito opskrbljuje organizam energijom.

 

LOSOS

Opskrbite tijelo prijeko potrebnim omega 3 masnim kiselinama. Losos s razlogom nosi nadimak kralja među ribama – savršeno zasićuje, štiti organizam od kardiovaskularnih bolesti  i ubrzava metabolizam zbog čega se nameće kao idealna dijetna namirnica.

 

TAMNA ČOKOLADA

Čokoladom do ravnog trbuha? Naravno! Tamna čokolada ima visok postotak kakaa, koji zasićuje tijelo od gladi na dulje staze. Uz to je odličan antidepresiv, koji pobija negativne utjecaje stresa. Opustite se i uživajte u pokoj kockici tamnog zadovoljstva!

 

Izvor: cosmopolitan.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.