x

5 trikova da vaš lak za nokte (stvarno) drži!

Nismo se ni` okrenuli, niti suđe oprali, niti tražili ključeve po torbi, niti se penjali po Himalaji, a naš lak za nokte je već počeo nestajati. Koje su tajne dugotrajnosti laka za nokte? Da bismo saznali, pitali smo najbolje stručnjake za manikuru i saznali za 5 ključnih koraka koji će spasiti naš lak od nestajanja!

• Korak br. 1: Čistoća je pola manikure

Prije nanošenja laka za nokte, treba dobro oprati ruke, ali budući da vlaga nakon pranja ostaje u noktima, treba ih dodatno očistiti vaticom i alkoholom koji će iz njih izvući vlagu i masnoće. Tek čisti i bezmasni nokti će dozvoliti laku za nokte da čvrsto prione na nokat. Naravno, prije nanošenja laka za nokte, nemojte koristiti kremu za ruke jer i ona sadrži masnoće. 

 

• Korak br. 2: Ne zaboravite bazu za lak

Ovo je korak koji ne trebamo zaboraviti. Prozirna baza za nokte pomaže da lak za nokte koji slijedi bude ujednačeniji u boji i teksturi, štiti nokte od pigmenata koji ostavljaju žićkasti trag na njima, ali i poboljšava dugotrajnost. 

 

• Korak br. 3: Nanesite lak lukavo

Nikad dosta ponavljanja: kada nanosite lak, radite to u JAKO tankim slojevima, jer to je ključ uspješne manikure. Nemojte da vas prvi sloj, koji možda nije savršen, obeshrabri, to je potpuno normalno, jer on će se brzo osušiti, i poslužiti kao sjajna baza za klučni, drugi sloj boje. Tu će vam pomoći i specijalne kapi, takozvani ``thinneri``, sredstva koja razrjeđuju boju laka za nokte kako bi bio svježije teksture kada ga nanosite, pa makar vaš lak bio starijeg datuma. Ali, iako vam se to nekima čini logično, nikako nemojte u bočicu laka uliti aceton ``za osvježivanje boje`` jer to ne funkcionira, i mijenja konzistenciju laka. 

 

Također je važno ``obrubiti`` lak koji smo nanijeli na nokat. Dakle, treba ga nanijeti u tri horizontalna poteza: prvo nanijeti jedan sloj u centar, zatim dva po rubovima, zatim četvrti potez vertikalno po vršku nokta. To će stvoriti čvrstu strukturu boje na noktu koja će biti otpornija i izdržljivija. 

 

• Korak br. 4: Strpljenja, molimo!

Savjet koji se čini nevažan, zapravo je KLJUČAN: dati laku vremena da se dobro osuši, i to svakom sloju zasebno, čak i bazi za lak. Pazite da svaki sloj laka ne nanesete bez da ste provjerili da li je prethodno 100% suh. Ako ne, lak će se sušiti vječno, i tekstura neće biti savršena.

 

• Korak 5: Investirajte u ``top coat``

Ne, to nije neki ``top kaput`` u koji trebate investirati, već gornji sloj laka koji se nanosi nakon boje, i to svakih 2 dana u tankom sloju. Ako ga nanesemo između dvije manikura, koja je njegova svrha? Oživiti boju, vratiti sjaj i poboljšati dugotrajnost. Osim toga, kako je gustoća ``top coat`` laka manja, a tekstura laganija, sušenje tog sloja biti će kraće. I gotovi ste! Sad možete prati suđe, tražiti ključeve po torbi, i penjati se po Himalaji - bez brige.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.