x

5 trikova za čišćenje masnih naslaga i kamenca u kuhinji!

Kuhinjski uređaji skloni stvaranju masnih naslaga i kamenca će zablistati bez mukotrpnog ribanja, samo morate znati što napraviti, a vrlo je jednostavno...

Naslage u blenderu

U blenderu mogu ostati ostati sasušene naslage hrane, a do nekih dijelova ne možete doći krpicom, posebno oko nožića. Ulijte u njega malo deterdženta i tople vode te ga uključite na 15-ak sekundi. Na kraju ga dobro isperite. 

 

Kuhalo za vodu i kamenac

U električno halo za vodu ulijte bijeli ocat tako da prekrije dno. Otavite da odstoji najmanje 15 minuta, a kod većih naslaga kamenca i nekoliko sati. Na kraju ispirite vodom dok miris octa ne nestane. 

 

Masne naslage u pećnici

Mješavina sode bikarbone i octa čini čuda od svake pećnice. Pomiješajte 80 grama sode bikarbone i žličicu octa, nanesite na unutrašnjost pećnice i ostavite vrata otvorena 15 minuta. Isperite vodom. Ova kombinacija uklanja i neugodne mirise iz pećnice. 

 

Čišćenje roštilja

Nije loše na roštilj, prije pečenja, staviti aluminijsku foliju. Tako će kasnije biti manje muke s čišćenjem. Ako već postoje naslage masnoće najprije ih ih prebrišite vlažnom spužvicom pa posipajte sodu bikarbonu. Čišćenje će biti puno lakše.

 

Aparat za kavu kao nov

Aparat za kavu najlakše se čisti mješavinom sode bikarbone i vode. Nakon što mješavinu stavite u aparat, ostavite da odradi jedan ciklus (kao da kuhate kavu) i na kraju dobro isperite vodom. 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.