x

5 ultimativnih pogrešaka koje svi radimo sa sjenilom!

Kad je izbor sjenila u pitanju stvar nije samo u bojama - puno je važnija tekstura

I žene koje ne znaju puno o šminkanju i prave profesionalke, barem su nekad u životu napravile ove pogreške sa sjenilom za oči.

 

1. Ne nanosiš bazu

 

To ne mora biti skupa, profesionalna baza za kapke. I malo korektora biti će dovoljno da zadrži sjenilo na mjestu i spriječi njegovo curenje i uvlačenje u nabore.

 

2. Uvijek nosiš iste boje

 

Lijepo je znati što ti se sviđa, ali povremena promjena vezana uz boje sjenila na očima osvježit će tvoje lice i dati mu novi izgled.

 

3. Kupuješ jeftina sjenila loših tekstura

 

Kad je izbor sjenila u pitanju stvar nije samo u bojama - puno je važnija tekstura. Loša sjenila se ne vide dok se ne nanesu u nekoliko slojeva ili su pak toliko gusta da se mrve i izgledaju komično na kapcima. I među jeftinijim brandovima mogu se naći dobra sjenila koja glatko klize po kapcima pa sljedeći put posveti malo više vremena traženju ``onog pravog``. 

 

4. Ne znaš blendati

 

Osim ako nanosiš samo malo sjenila u bež ili bijeloj boji - trebala bi naučiti blendati kako ne bi imala oštre crte između boja i slojeva koje si nanijela. To i nije tako komplicirano - na kraju šminkanja, mekanom četkicom za oči lagano potapšaj prijelaze, a kako su još uvijek grubi, umoči četkicu u bež sjenilo i priječi po prelazima ponovno. 

 

5. Nanosiš previše sjenila

 

Ako je sjenilo dobro, nema potrebe za pretjeranim slojevima. Izgledat će napadno i ulaziti u nabore te se trusiti po obrazima. 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.