6. Regionalna konferencija edukatora i edukatorica!

21.08.2014 08:00
6-regionalna-konferencija-edukatora-i-edukatorica-main

Kako raditi naučna istraživanja sa djecom? Kako nastavni proces „izmjestiti“ iz učionica – u

 prirodu, na trgove, među ljude, u zajednicu? Kako postavljati dobra pitanja i kritički promišljati o svijetu oko sebe? – samo su neka su od pitanja koja će postaviti učesnici 6. Regionalne konferencije edukatora, koja će se održati u Konjicu od 21. do 24.08.2014. godine

Već šest godina za redom, pred sam početak školske godine, Bosna i Hercegovina je domaćin najveće Regionalne konferencije koja okuplja više od 300 edukatora iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Organizator Konferencije je Centar za obrazovne inicijative Step by Step, organizacija koja se dugi niz godina bavi promovisanjem kvalitetnog obrazovanja.

 

Ove godine, Konferencija pod nazivom „Učenje kroz istraživanje – Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem... svijet oko sebe“, održaće se u Konjicu, a grupe učesnika-istraživača zaviriće u sve kutke grada istražujući važne historijske i kulturne spomenike, ljepotu rijeke i mostova, istraživaće zvuke, mirise i okuse grada, intervjuisati prolaznike, prodavače na pazarnom danu, djecu i odrasle. Sajam nauke omogućiće učesnicima da sami oprobaju niz eksperimanata koje mogu realizovati sa djecom. 

 

Radionice i prezentacije za nešto više od 300 učesnika vodiće 70 najboljih stručnjaka iz Regiona, koji uglavnom dolaze iz nastavne prakse i svojim svakodnevnim radom  pokazuju da su dobri učitelji nezamjenjivi.

 

«Ova Konferencija je važno mjesto susreta, uzajamnog učenja i razmjene najbolje prakse među odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, univerzitetskim profesorima, kao i predstavnicima ministarstava i pedagoških zavoda, koji uvijek i iznova pokazuju da briga za djecu nema granica, i da je ulaganje u kvalitetno obrazovanje zajednička odgovornost i temelj nekog boljeg svijeta», kazala nam je Izvršna direktorica Centra dr.sc. Radmila Rangelov Jusović.

 

Konferenciju su u najvećoj mjeri finansirali sami nastavnici, uz dodatnu podršku USAID-a i FOD BiH, te organizacija, članica Međunarodne Step by Step asocijacije iz Regiona.

 

Za više informacija kontaktirajte nas putem e mail adrese [email protected] ili na broj telefona +387 33 667 673 ili putem mobilnog telefona + 387 61 139 449 (Kontakt osoba Nedim Krajišnik).


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.