x

6 stvari koje morate znati prije nego odrežete šiške!

Prvo pročitajte, a tek onda uzmite škare u ruke..

Znamo da kada pogledate Zooey Deschanel odmah poželite imati predivne guste šiške koje savršeno uokviruju lice. Izgledaju tako razigrano, mladenački, chic... No činjenica je da je održavanje šiški puno kompliciranije nego što ste mislili. I svi oni koji su ih imali barem jednom će vam to i potvrditi.

 

Proučite oblik lica

 

Šiške više manje stoje svima, no ono što je najbitnije naglasiti je to da ne stoje neke šiške jednako dobro svakom obliku lica. Nekome bolje stoje kraće, rjeđe, nekome teže, duže u gušće. Djevojkama srcolikog lica najbolje će pristajati šiške koje su nešto duže sa svake strane. Guste, teške, ravno odrezane šiške nikako ne stoje ženama s okruglim licem, ali će savršeno pristajati onima s četvrtastim. Najsretnije su dame s ovalnim licem jer njima pristaju gotovo sve. 

 

Tekstura kose

 

Imte li kovrčavu, valovitu i/ili oštru kosu, svakako očekujte probleme s oblikovanjem i održavanjem šiški. Čak i ako uspijete savršeno ih oblikovati, dovoljno je malo vlage u zraku da vam upropasti cijeli trud. No niti to nije problem koji se ne može riješiti - jedino je potrebno dodatno investirati u kvalitetne proizvode koji će vam olakšati stvari.

 

Kako stojite s vremenom

 

Ukoliko ste svako jutro u žurbi i jedva se imate vremena počešljati i obaviti sve ostalo što trebate, dobro razmislite želite li si priuštiti šiške. Jer za njih morate izdvojiti barem 5-10 minuta svako jutro. Ili ćete na kraju shvatiti da ste pogriješili i kopčati ih ukosnicama dok ne izrastu.

 

Češći odlasci frizeru

 

Za razliku od ostatka kose, šiške ćete, ako želite da uvijek izgledaju uredno, morati šišati svakih par tjedana. Što opet podrazumijeva dodatno vrijeme i novac, osim ako se ne odlučite sami šišati šiške. Što doista nije dobra ideja!

 

Problemi s tenom

 

Budući da će vam šiške većinom biti na čelu, možete očekivati probleme s tenom i aknama. Proizvodi koje nanosite na kosu i masnoća kose dodatno će zatvarati pore na vašem čelu pa će vaša koža rezultirati izbijanjem hrpe prištića, posebice ako je i inače osjetljiva. Barem 3 puta dnevno ćistite čelo bezalkoholnim tonikom kako biste uklonili sve nečistoće i masnoće.

 

Prilagodite make-up

 

Možda se već godinama šminkate na određen način, no takav look ne mora odgovarati šiškama. Šiške zahtjevaju naglašene oči (oči moraju nekako iskočiti iz tih šiški) ili neku intenzivnu boju ruža za usne koja će naglasiti lice. 

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.