7. ADRIA ADVENT MARATON 2017 – 3. decembra u Crikvenici!

03.12.2017 10:00
7-adria-advent-maraton-2017-3-decembra-u-crikvenici-main

Kad: 03.12.2017.

Gdje: Crikvenička rivijera, Crikvenica, Hrvatska

 

Nakon dobivanja prestižne titule najbolje turističke zdravstvene destinacije, Crikvenica će prvog vikenda u decembru još jednom biti domaćin jedinom profesionalnom međunarodnom trkaćem maratonu i polumaratonu u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu. 

Ovogodišnje, sedmo po redu, izdanje  Adria Advent Marathona održat će se u nedjelju 3. decembra, te će Crikveničani i njihovi brojni gosti iz Europe i svijeta u advent zakoračiti uz jedinstveni sportsko rekreativni događaj koji Crikvenicu i u postsezoni pozicionira na mapi zdravstvenog turizma. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz  Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

 

Kao i prethodnih godina start i cilj maratona i polumaratona je u samom centru Crikvenice, a ova, mnogim trkačima najdraža ruta, prolazi kroz Dramalj i Selce te trkačima omogućuje neponovljivi doživljaj trčanja uz samo more. Važno je naglasiti kako su rute polu maratona i maratona izmjerene po Jones-Counter metodi što crikveničku stazu čini usklađenom s DLV i IAAF pravilima. Ne čudi zato, što se crikveničkom međunarodnom Adria Advent maratonu svake godine priključuje sve veći broj trkača, ali i gledatelja. Prošlogodišnji maraton privukao je sudionike iz  čak 21 države (među kojima su Kina, Etiopija, Kenija, Iran I Gambija) koji su po predivnom, gotovo proljetnom vremenu  uživali u trčanju u doista jedinstvenom okruženju. 

 

Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km, te drugu godinu zaredom humanitarna utrka kućnih ljubimaca, koja je prošle godine zainteresirala brojne sudionike ali i publiku. Crikvenica je poznata  kao pet friendly destinacija, pa će brojni “čupavci”, uz svoje vlasnike I ove godine trčati u Adventskom parku. 

 

7. Adria Advent Maraton koji se održava u nedjelju 3.12. 2017 u Crikvenici uključit će još veći broj natjecatelja, a organizatori pozivaju sve zaljubljenike u trčanje da se priključe i prijave za sudjelovanje . Više informacija o prijavama pronađite na službenoj web stranici maratona, na Facebooku i na Instagramu.  Maraton možete pratiti i uz #aam2017 i  #runAAM hashtag. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.