x

7 stvari koje morate imati u torbi za plažu!

Kako biste uvijek išli spremni na pjeskovitu obalu vam predstavljamo 7 stvari koje morate imati u vašoj torbi za plažu!

Nema ničeg goreg nego kada stignete na plažu, a shvatite da ste zaboravili da ponesete neku ključnu stvar, poput peškira ili kreme za sunčanje.

 

Odlazak na plažu treba biti uživanje, odmor, relaksacija uz omiljenu knjigu i koktel, a ne noćna mora!

 

Zbog toga, obavezno ovih 7 stvari morate imati u vašoj torbi za plažu...

 

1. Peškir ili prostirka za ležanje

 

Uvijek, ali uvijek sa sobom treba da nosite barem jedan suvi peškir koji može da vam koristi i kao ležaljka ako zaboravite svoju.

 

2. Vodootporna obuća

 

Idealno za plažu su vodootporne papuče, poput japanki, u kojima lako možete zakoračiti i u vodu, bez straha da ćete oštetiti obuću. Takođe ukoliko vam uđe pijesak, koga briga! Ionako ih možete oprati na plaži!

 

3. Šešir koji vas štiti od sunca

 

Veoma je bitno da što bolje sačuvate vašu kožu od sunčevih zraka. Šešir je jedan od boljih načina da to uradite, naravno nakon zaštitne kreme sa spf faktorom!

 

4. Zaštitni SPF faktor

 

Ono što šešir ne pokrije, trebalo bi kremom u većem sloju da pokrijete.

 

Zapravo, najbolje bi bilo kada biste namazali cijelo tijelo kremom sa zaštitnim spf faktorom. Nemojte ići na broj ispod 20, bez obzira na to koliko melanina u sebi imate. Morate sačuvati kožu od štetnih sunčevih zraka!

 

5. Naočare za sunce

 

Još jedna stvar koju nikako ne smijete zaboraviti da ponesete sa sobom na plažu su naočare za sunce. Povedite računa da kupite naočare sa kvalitetnim staklima, koje će vam sačuvati vid od sunčevih zraka.

 

6. Hrana i piće spakujte u adekvatne posude za plažu

 

Ukoliko nosite hranu i piće na plažu, bilo bi potrebno da ih spakujete u adekvatne posude. Piće bi trebalo da sipate u termos, koji će duže vremena održati svježinu, a hranu u kutijama, kako se ne bi prosula po torbi.

 

7. Zanimljivo štivo

 

Ukoliko volite da se sunčate, kako najbrže i najkvalitetnije utrošiti to vrijeme provedeno na suncu?

 

Pa, uz dobro i kvalitetno štivo naravno! Bilo da je u pitanju e-knjiga, obična knjiga ili časopis, preporučujemo da u torbi uvijek sa sobom imate neko štivo, pomoću kojeg će vam vrijeme preletjeti! Uz dobru i zanimljivu knjigu, vrijeme će vam brzo proći, a vrijeme provedeno sunčajući se ćete maksimalno iskorisititi.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.