x

7 stvari zbog kojih se parovi svađaju čim se usele zajedno!

Spuštanje WC daske, prazna boca mlijeka u hladnjaku, čarape na podu i ''naporni'' roditelji najčešće su stvari s kojima se parovi suoče čim započnu zajednički život.

Parovi koje se tek usele zajedno najčešće se svađaju zbog dvije stvari - čistoće i o društvenog života. Svatko od njih ima svoje ustaljene navike koje se odjednom preklapaju, a to uzrokuje razmirice. U rješavanju istih treba se naoružati strpljenjem jer navike je teško promijeniti, ali nije nemoguće, osobito ako su oba partnera spremna za kompromis, piše Shine.Yahoo. 

 

Opet nisi spustio WC dasku?!?

Prvi kamen spoticanja jest WC daska. Muškarci je najčešće ne spuštaju, a ženama se zbog toga diže kosa na glavi. Stoga je važno postići određeni kompromis, osobito zato što podignuta daska omogućava brže širenje bakterija. Možete se na primjer dogovoriti da ćete vi iznositi smeće, ako on počne spuštati dasku. Tako će vidjeti da ga ne napadate već ste otvoreni za pregovore i spremni ste se potruditi, ako će se i on. 

 

Čarapama nije mjesto na podu

Prljava majica na krevetu, čarape na podu i jakna u dnevnoj sobi... i popis bi mogao ići u nedogled. Takav nered lako izazove svađu, a sitne "smicalice" mogu pomoći. Jednostavno mu objasnite da ćete odsad prati samo ono što je u košari za rublje. 

 

Ponovno je ostala prazna boca mlijeka u hladnjaku

Treba vam mlijeko za kavu, otvorite hladnjak, ali boca je prazna - ovaj scenarij doživjela je većina parova. Ako partner stalno ostavlja praznu bocu mlijeka u hladnjaku, naglasite mu to. Možda on toga nije ni svjestan već mu je to jednostavno prešlo u naviku. Za početak možete na hladnjak staviti papir na koji ćete zapisivati što trebate kupiti. 

 

Opet nisi oprao/la suđe

Prljavo suđe često je izvor razmirica, naročito ako ga jedno od partnera stalno pere, a drugo izbjegava. Tu pomaže raspored koji točno određuje kada je tko na redu. On će spriječiti daljnje sukobe, ali ne znači da jedno drugome ne možete uskočiti kad zatreba. 

 

Tvoji roditelji navraćaju bez najave

Čim se uselite,zajedno u paketu s partnerom dobijete i njegove roditelje. Teško je uskladiti se s njim, a kamo li sa svekrvom ili punicom. Ako njegovi roditelji uvijek dolaze bez najave ili je nedjeljni ručak rezerviran samo za njezine - sve to možete riješiti jednostavnim razgovorom. Treba odrediti što možete tolerirati, a što nikako ne želite.

 

Zašto se nisi javio?

Stalno izvještavanje kad se vraćate kući i ostajete li duže na poslu može biti zamorno za jednu stranu, ali ne i za onog tko ga očekuje kod kuće. To često unosi nemir među partnere i potrebno je malo više vremena da se ta navika ustali. Jednom kad situacija bude obrnuta i partner čeka vas kod kuće, shvatit će zašto se toliko živcirate. 

 

Više uopće ne izlazimo

Sa zajedničkim životom izlasci se prorjeđuju, a i to je izvor sukoba. Partneri više vremena razmišljaju od kupovini namirnica nego o izlascima bilo gdje. Međutim to ne znači da treba pustiti da romantika umre. Najbolje je dogovoriti se i barem jedan dan u tjednu posvetiti jedno drugome. 

 

Izvor: 24sata.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.