x

8 modnih trendova koji će biti popularni ove godine!

Patike i odijelo, ogromni šalovi, pismo tašna - čini nam se da su ove godine modni dizajneri bili posebno maštoviti i inspirisani.

Karirano odijelo

 

Na nedavnom Fashion weeku, trend kariranog odijela smo mogli najviše da zapazimo kod londonskih dizajnera. Ovaj trend uvijek izgleda snažno i moćno. Svestranost je jasna pokretačka snaga neprestane popularnosti kariranog odijela.

 

Dok bi se mnogi muškarci opredijelili za samo jedan komad kariranog dezana kao centralne tačke njihove kombinacije, naš predlog je da eksperimentišete sa kariranim dezenom od glave do pete ili sa slojevitim, a pritom različitim tipovima kariranog obrasca. Budite smjeli i odvažni!

 

Kontrast rukava i prsluka

 

Otkad su se prsluci vratili u modu prije nekoliko godina, kontrastirajući rukavi su postali pravi modni podvig u muškim ormarima.

 

Konstrast rukava i središnjeg dijela jakne (ili rukava i prsluka) će vas sljedeće jeseni postaviti u modni epicentar. Ne morate da tragate za drečavim bojama rukava (bluze), već je dovoljno da samo npr. rukavi budu crne, a preostali dio jakne (ili prsluk) u braon ili sivoj boji.

 

Statement kaputi

 

Kaput je komad garderobe u koji bi definitivno trebalo da investirate, budući da ćete ga nositi nekoliko mjeseci, a i dobar kaput je nešto što prvo zapazimo na čovjeku (logično jer se to isprva samo i vidi), pa bi trebalo i vi da posjedujete jedan moćni, statement kaput.

 

Ovakav kaput dovoljno upečatljiv i snažan, a pritom predstavlja glavnu modnu odrednicu svakog stilizovanog muškarca.

 

Plava boja

 

Iako na evropskim Nedjeljama mode uglavnom dominiraju burgundi, zelena i narandžasta boja, na nedavno završenom Fashion week-u, u potpunosti je dominirala plava boja, u svim svojim nijansama.

 

Ogromni šalovi

 

Ove sezone veliki, volumenozni šalovi će biti potpuni must have. Bilo da se odlučite za ogromni karirani ili jednobojni šal, uz statemen kaput ćete biti u centru pažnje gdje god da se pojavite.

 

Kombinacija patika i odijela

 

Iako smo prilično skeptični kada vidimo nekoga ko je kežual stil predstavio kroz kombinovanje patika sa odijelom (kompletnog ili samo pantalonama), ovaj trend je zaživio još tokom prošle godine.

 

Minimalističke patike (uglavnom bijele boje, ali može i crna), koje su udobne i klasične savršeno balansiraju između forme i funkcije tokom napornog dana. Savršena kombinacija patika i odijela za savršen smart kežual izgled!

 

Denim

 

Teksas definitivno nikada neće izaći iz mode, ali ove godine je glavni trend kombinovanja različitih denim tkanina u jednoj kombinaciji.

 

Možete da se odlučite da veći dio vašeg autfita bude sačinjen od teksasa ili za samo jedan, kontrastni sloj, sve dok imate teksas na sebi, bićete moderni i cool.

 

Mala pismo torba (Folio)

 

Savršen uglađeni i elegantan aksesoar svakog poslovnog muškarca.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.