x

A godine kad se žene žele udati i imati djecu su?!

Većina žena ima životni plan, a on uključuje stvari poput udaje, rađanja djece, zaruka i karijere.

Prosječna žena ima životni plan, a on, prema najnovijem istraživanju, uključuje nekoliko važnih elemenata – upoznavanje `srodne duše` u dobi od 24 godine, rađanje djece u 27. te dostizanje željene karijere u 34. godini. 

Gotovo dvije trećine ispitanica priznalo je da imaju detaljan životni plan koji nastoje slijediti. Uz glavne privatne i poslovne odrednice, životni planovi ispitanica sadrže i neke druge stvari poput polaganja vozačkog ispita u 19. godini, odabira zdravog načina života do 24. te zaručivanja u 26. godini. 

 

Unatoč jasnim i konkretnim željama, ispitanice su priznale da su propustile učiniti neke važne stvari, a i život ih je katkada odveo na sasvim suprotnu stranu od njihova originalna plana. 

 

U istraživanju tvrtke 3M’s Post-it sudjelovalo je 2000 žena, a pokazalo se da kasne u ispunjavanju svojih životnih planova oko šest godina. Primjerice, one koje su navele da žele definiranje karijere u 34. napravile su to u ranim 40-ima. 

 

`Ljudi mogu planirati, ali velike stvari u životu obično nisu pod našom kontrolom. No to ne znači da čovjek ne treba razmišljati. Naprotiv, pokazalo se da su uspješniji oni koji imaju ideju o onome što žele od života`, istaknula je Jessica Chivers, glasnogovornica tvrtke 3M’s Post-it.

 

Ključne točke ženskih životnih planova:

Dobiti vozačku dozvolu u 19. godini

Pronalazak prvog pravog posla u 22.

Iznajmiti stan do 23.

Živjeti zdravije do 24.

Upoznati `srodnu dušu` do 24.

Živjeti s partnerom do 25.

Zaručiti se do 26.

Udati se do 27.

Roditi prvo dijete u 27.

Napredovati u karijeri u 34.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.