ADNAN AHMEDIĆ U DOMU ORUŽANIH SNAGA!

10.03.2015 18:00
adnan-ahmedic-u-domu-oruzanih-snaga-1

ADNAN AHMEDIĆ
10.3.2015. 20 SATI
DOM ORUŽANIH SNAGA 
SARAJEVO

Adnan Ahmedić, virtuoz za gitarom rođen je 1975. u  Sarajevu i umjetnik je sa izuzetno istančanim pristupom muzici. Njegovo sviranje predstavlja  kombinaciju virtuoznosti i delikatnog zvuka. Imao je priliku obrazovati se i usavršavati se  sa poznatim profesorom gitaristom Ivanom Kalcinom koji ga je i uveo u svijet gitare.

Diplomu iz oblasti muzike  i zvanje profesora klasične gitare  stekao je na  ``Prayner Konservatorium`` u Austriji. Ahmedić je pohađao masterklas radionice sa poznatim gitaristima: Roberto Aussellom, Alvarom Pierriem, Costasom Cotsiolisom, Tadaschi Sasakijem na brojnim  Festivalima u Evropi.

 

Održao je solističke koncerte širom  Evrope gdje je nastupao  kao solist i sarađivao koncertirajući s  brojnim muzičarima. Objavio je drugi CD pod nazivom Solo&Chamber. Trenutno radi na trećem CD-u koji će zajedno s kompilacijom izvedbi s prethodna dva CD-a predstaviti publici na koncertu ``Mediterranean Fusion`` 10.03.2015. u  okviru Internacionalnog Festivala Sarajevo ``Sarajevska Zima`` 2015 Infinity. 

 

Repertoar koncerta je između ostalog i fantastična  kombinacija  mediteranskog zvuka, grčke muzike i španskih komada.

 

Adnan Ahmedić radi kao  redovni profesor gitare i šef odsjeka gitare  na muzičko baletskoj školi Novo Sarajevo, a njegovi učenici osvajaju brojne internacionalne nagrade na muzičkim takmičenjima``.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.