x

AK Zenica i AK Borac najbolji, Pezer popravio rekord!

U tehničkoj organizaciji Atletskog kluba „Zenica“ na Kamberovića polju, održano je Ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine na kojem je nastupilo sedam klubova iz Bosne i Hercegovine, šest u muškoj konkurenciji i pet u ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji za titulu prvaka Bosne i Hercegovine, borili su se: Atletski klub „Zenica“, Atletski klub „Borac“, Atletski klub „Sloboda Tehnograd“, Atletski klub „Novi Grad“, Atletski klub „Bosna“, Atletski klub „Sarajevo“.

 

Predvođeni Mesudom Pezerom, osmi put, atletičari Atletskog kluba „Zenica“, osvojili su titulu državnog prvaka sa osvojenih 63 boda. Na ovom takmičenju, Pezer je popravio i svoj lični rekord bacivši kuglu 20,89 metara.

 

Drugoplasirani su bili atletičari Atletskog kluba „Novi Grad“ sa osvojena 53 boda, a trećeplasirani su završili atletičari Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd“ sa osvojenih 43 boda.

 

Najbolji rezultat na takmičenju prema IAAF tablici je ostvario Mesud Pezer. Njegov hitac od 20,89 metara nosi 1174 boda. U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat je ostvarila atletičarka Atletskog kluba „Sarajevo“, Alisa Bečić, na 400 metara. Njen rezultat 55,13, što je ujedno i njen lični rekord, „težak“ je 1025 bodova.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.