x

ALARMANTNO: Tone zgrada u Sarajevu!

Tone zgrada u ulici Behdžeta Mutevelića na brojevima od 33 do 41, tvrde to dugogodišnji stanari. Kako su nam ispričali, u većini stanova ispucali su zidovi, zbog čega se stvara vlaga, a ni unutrašnje instalacije nisu u boljem stanju. 

Pomjereni štokovi 

 

Kako su nam ispričali stanari, zgrada koja se nalazi uz Zvorničku ulicu, koja je veoma frekventna, napravljena je davne 1960. godine i u njoj uglavnom žive penzioneri i nazaposlene osobe, njih oko 250. Situaciju je dodatno pogoršala nadogradnja još dvije etaže u 2001. godini. Razija Džino, koja je ranije bila predstavnik stanara, ispričala nam je da su se Općini Novo Sarajevo obratili za pomoć još 2013. godine. No, do danas nisu dobili nikakav odgovor, piše Avaz.

 

- Zgrada iz dana u dan neprestano tone. Štokovi su pomjereni iz svojih ležišta, tako da se vrata u stanovima ne mogu zatvarati. Pojavili su se i problemi s električnim i vodovodno-kanalizacionom instalacijama ,ispričala nam je Alma Šuman.

 

Dodaje da će zbog ovog problema danas biti organiziran zbor građana.

 

Vidljiva oštećenja 

 

Problema u stanu ima i Jasminko Velić. Zbog pucanja instalacija morao je mijenjati cijevi od plina. Međutim, majstori mu nisu mogli puno pomoći. Ističe da su golim okom vidljiva oštećenja, i to kako zgrada na krajevima tone. 

 

Inžinjeri OKI-ja nezainteresirani 

 

Kako nam je ispričala Šuman, za održavanje zgrade zadužena je upraviteljska kuća OKI, koju su kontaktirali već dva puta.

 

- Njihovi inžinjeri nikada nisu izašli na teren da barem pogledaju o čemu se radi. Prepušteni smo sami sebi. To je sramotno -, naglašava Šuman.

 

Izvor: Hayat.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.