x

ALEKSANDROVI RODITELJI NIJEMI OD BOLA: Stao da pomogne pa poginuo, a planirao svadbu na proljeće!

Aleksandar Ć, pješak koji je jučer nastradao u lančanom sudaru kod Dobanovaca na proljeće je planirao svadbu. Porodica stradalog mladića je u velikom šoku, kao i kolege i komšije koje su sinoć dolazile da izjave saučešće.

- Imao je veliko srce, htio je i sad da pomogne i - platio glavom - rekao je jedan od prijatelja nastradalog Aleksandra. Ć, koji je poginuo u srijedu na auto-putu kod Dobanovaca, nakon što je izašao iz svog kombija i pokušao da pomogne ljudima koji su se ``puntom`` zakucali u bankinu.

 

- Gledao sam jutarnje vijesti i vidio na televiziji stravičnu nesreću na novosadskom putu.  A onda sam vidio kombi firme, za koju je radio Aleksandar. Nakon toga, čuo sam šta se dogodilo, ali samo sam na tren posumnjao da nije, možda, iz njega izašao, a potom poginuo baš Aleksandar…- kaže jedan od Aleksandrovih drugova.

 

Kako kaže Aleksandrov prijatelj, ``đavo mu nije dao mira”, te je telefonom, pozvao zajedničkog prijatelja. Onda su uslijedili i drugi pozivi - prijateljima, firmi u kojoj je Aleksandar radio kao vozač, policiji, bolnicama.

 

Smrt na ledu: Ovako su stradali Aleksandar i Veselin

 

Vozač kombija Aleksandar Ć. (30) iz Novih Banovaca i Veselin V. (55) iz Vrbasa nastradali su u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se dogodile jučer oko 8 sati kod Batajnice, na auto-putu iz pravca Novog Sada ka Beogradu. Obojica su nastradali tako što su nakon nesreće izašli iz svojih vozila, a na njih su naletjela druga.

 

Aleksandar Ć. je nastradao kada je stao u zaustavnu traku da pomogne vozaču „punta“ koji je udario u bankinu. U trenutku kad je izašao iz kombija, na njega je naletio drugi „punto“. U drugoj nesreći jednoj ženi je proklizao automobil i ona se zaustavila - kaže izvor Kurira blizak istrazi i dodaje:

 

- Za njom je išao kolega koji je zaustavio svoj „reno“ da provjeri da li je sve u redu sa njom. Iza njega je s porodicom išao Veselin V., koji je pokušao da ukoči kako ne bi udario u „reno“, ali proklizao je i nekoliko puta se okrenuo na putu. U trenutku kad je izlazio iz kola, na njega je automobilom naletio bugarski državljanin. Kako saznajemo, teško je povrijeđena Veselinova žena, kojoj su polomljene obje noge. S ovim bračnim parom u automobilu je bila i njihova kćerka, ali, srećom, nije teško povrijeđena.

 

- Skoro cijelo prijepodne smo provjeravali šta se dogodilo i da li je tragično nastradali naš Aleksandar. A onda su nam iz Deligradske potvrdili tužnu vijest. Nažalost, mi smo prvi obavijestili o tragediji Aleksandrovog oca Žarka, majku, sestru. Strahota jedna, još ne vjerujemo da ga više nema - kažu Aleksandrovi prijatelji.

 

Porodica je nijema je od tuge i bola. Majka, kako tvrde Aleksandrovi prijatelji, samo plače, odmahuje glavom, ne vjeruje i - kuka. Otac Žarko, takođe u nevjerici, ali dostojanstven. Aleksandrova sestra - očajna.

 

- Bio je dobro dijete, divan mladić, sin, brat, prijatelj, komšija. Trebalo je na proljeće i da se oženi, da zasnuje porodicu. Veselio se tome i on i roditelji. Nažalost, nije se dalo - kaže jedan od komšija porodice iz Novih Banovaca.

(Večernje novosti)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.