x

ALFA ROMEO GIULIETTA mogla bi biti pokazana 2018., a imat će stražnji pogon!

Prema 5-godišnjem planu koji će šef FCA grupe Sergio Marchionne predstaviti početkom iduće godine mogli bismo imati novosti o (pre)dugo iščekivanoj nasljednici Alfe Giuliette koja će s Novom godinom ući u već osmu godinu proizvodnje.

Jedan od najomiljenijih automobila u Italiji, ali i najpopularnija Alfa van zemlje jest dobro poznata kompaktna Giulietta koja je u punih sedam godina na tržištu zadržala potpuno identičan izgled uz tek dva minimalna osvježavanja te obnovu strojeva ispod prednjeg poklopca. Stoga ne čudi interes automobilističke javnosti kada će nasljednica ugledati svjetlo dana, posebice jer su u međuvremenu već predstavljena dva potpuno nova modela Giulia i Stelvio.

 

No, već početkom iduće godine sve bi moglo biti poznato u vezi nove Giuliette jer će prvi čovjek FCA grupe Sergio Marchionne iznijeti 5-godišnji plan grupe. Ipak, to ne znači da ćemo dobiti informaciju o početku proizvodnje i brzo dočekati i prve fotografije jer lansiranje nove Giuliette zapravo koči aktualan trend SUV i crossover modela koji vlada na Europskom tržištu. To znači da bi prije plasmana novog kompakta, Alfa Romeo prvo mogao izbaciti na tržište kompaktni SUV, što bi značilo da Giuliettu čeka još jedna odgoda...

 

Barem je poznato da će i standardna i SUV izvedba Giuliette voziti na skraćenoj platformi ``Sergio`` poput Giulije i Stelvija te da će imati pogon na stražnje kotače, a što će nakon prelaska iduće generacije BMW Serije 1 na prednji pogon biti istinski kuriozitet u kompaktnoj klasi. Što se tiče izgleda dobro informirani izvori tvrde kako će dizajn biti bitno drugačiji nego kod aktualnog modela te da bi se proizvodnja mogla preseliti iz Cassina i Frosinonea u Italiji u pogone u Poljskoj gdje se sada proizvodi Fiat Panda.

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.