x

AMG I PRERADA KOMBIJA? Da, to se već dogodilo na modelu MB 100 D!

Na svom Facebooku profilu Mercedes je objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modificiran od strane AMG-ovih inženjera. To je prvi i dosad jedini dizelski model kojim su se pozabavili AMG-ovi inženjeri, no nakon ove objave svi se pitaju je li moguće da će V-klasa ili Sprinter biti sljedeći neobični projekt AMG-a?

Danas gotovo svi Mercedesovi modeli imaju najsnažnije AMG verzije. Tako kupci mogu birati od kompaktne A-klase u AMG izdanju, preko snažne limuzine E63 AMG S te luksuzne krstarice S65 AMG do primjerice SUV-a GLE 63 AMG. Dakle, ljubitelji gotovo svih segmenata su ``pokriveni``, no jedna kategorija nedostaje, a to je kategorija kombija. A Mercedes je jučer na svom Facebooku objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modificiran od strane AMG-ovih inženjera.

 

Uz slike su napisali: ``do danas jedini dizelski model na kojem je radio AMG``. Spomenuti MB 100 D iz 2,4-litrenog motora izvlačio je 72 KS, a nakon dorade AMG-a snaga je povećana na 95 KS. Napravljene su i vizualne dorade pa je tako ova verzija dobila nove odbojnike, dvobojnu karoseriju te mnoštvo alkantare u unutrašnjosti.  Ovom slikom Mercedes-AMG je zagolicao maštu. Naime, mnogi tvrde da je ovo svojevrsna najava da bi se AMG mogao dohvatiti V-klase ili čak Sprintera.

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.