x

Adnan Beganović: Juniori U9 su dva puta savladali šampiona iz Holandije HTC Beach Soccer Zwolle!

Prag / Teplice (Češka republika) - Juniori U9 SK Bosnia Online EU Teplice su učestvovali u velikom finalnom turniru E.ON Beach Junior Cup 2017. Bosnia je pobijedila kvalifikacijoni turnir u Pragu i zasluženo prošla u veliko finale. U finalnom turniru je nastupilo 12 ekipa iz Češke republike koje su prošle zaslugom pobjede kvalifikacijonog turnira i gosti iz Holandije. 

Zapravo se radi o juniorskom šampionu Holandije HTC Beach Soccer Zwolle. SK Bosnia Online EU Teplice je u grupi A loše započela zbog kašnjenja golmana i nedostatka igrača na klupi. ,, U grupi A smo loše započeli i izgubili protiv SC Xaverov 4:2. Nažalost je golman kasnio sa roditeljima i bilo je osjetljivo. Xaverov smo pobijedili na penale u finalima kvalifikacije u Pragu i zato mi je žao kad znam da smo mogli pobijedit. Ipak momci su od sebe dali maximum. ´´ izjavio je predsjednik kluba Adnan Beganović. 

 

Bosnia iz Teplica je nakon prve utakmice nastupila protiv pobjednika velikog finale u 2016 godini FC Mas Taborsko a utakmica je bila veliko drama do samog završetka u kojem je Bosnia izgubila 1:0. ,,Nažalost protiv FC Mas Taborsko smo izgubili 1:0 največom zaslugom nedostatka kondicije koju smo potrošili u prvoj jako teškoj utakmici koju smo odigrala bez igrača na klupi.´´ izjavio je glavni trener juniora Jiri Baran. 

 

U treći duel je Bosnia nastupila protiv prve ekipe tabele koja je savladala sve protivnike u grupi A a to je FC Sparta Brno. Brno je zaista u grupi A pobjedilo sve protivnike sa mnogo golova razlike ali Teplice se nisu dale do samog kraja i opet nažalost identičan gubitak kao protiv Taborska 1:0. ,,Utakmica protiv FC Sparta Brno je bila veoma teška. Protivnik je bio zaista kvalitetan i sve ostale ekipe je bukvalno pregazijo ali mi se nismo dali.  Momci su zaista pokazali veliku volju ali nismo imali sreče da postignemo gol za izjednačenje. Utakmicu smo iskoristili kao pripremu za slijedeče duele u smislu taktike i formacije.´´ izjavio je predsjednik kluba Adnan Beganović.

 

Nakon utakmice sa Brnom je SK Bosnia Online EU Teplice iskoristila vrijeme za odmor juniora i manji trening u kojem su se najmanji igrači Bosnie učili signale. U sljedećem duelu grupe A je SK Bosnia Online EU Teplice nastupila protiv FC Ivančice kojim nije dala šanse i pobjedila sa visokih 6:1.

 

,,Utakmica protiv FC Ivančice je bila jasno pod našom kontrolom. Momci su znali da ako nepostignu rezultat bičemo zadnji i potrudili su se da tako nebude. Veoma sam bio zadovoljan kako se brzo uče nove stvari tokom turnira i ponosan sam na njih.´´ izjavio je predsjednik kluba Adnan Beganović. Zadnja utakmica grupe A za SK Bosnia Online EU Teplice je bila veoma bitna i važna. Teplice su nastupile protiv prvog izbora šampiona iz Holandije HTC Beach Soccere Zwolle i pobjedile nakon velike drame sa visokih 5:3.

 

,,Utakmica protiv prve postave HTC Beach Soccere Zwolle je bila zaista veliko iskustvo za naše juniore. Cjeli turnir smo se fokusirali na ovaj međunarodni susret koji smo uspejli dovuči pobjedničkom kraju sa visokih 5:3.´´ izjavio je predsjednik Beganović.

 

Zahvaljujući pobjede nad prvom postavom HTC Beach Soccere Zwolle je SK Bosnia Online EU Teplice postupila sa 4. pozicije grupe A u finalnu fazu utakmice o 7. mjesto ukupnog finalnog turnira u kojoj je paradoksno nastupila protiv druge postave HTC Beach Soccere Zwolle.

 

U duelu za 7. poziciju finalnog turnira E.ON Beach Junior Cup 2017 su juniori SK Bosnia Online EU Teplice nastupili sa velikom voljom za pobjedom. Teplice su uspjele savladati i drugu postavu šampiona iz Holandije HTC Beach Soccere Zwolle sa 2:1. ,,Utakmica sa drugom postavom HTC Beach Soccere Zwolle je bila veoma zanimljiva za gledaoce. Naši juniori su pokazali ipak da su veoma kvalitetni i mogu se mjeriti sa ekipama iz cjele Evrope. Hvala svima na podršci!´´ izjavio je predsjednik SK Bosnia Online EU Teplice Adnan Beganović.

 

SK Bosnia Online EU Teplice U9 je nakon osvojenog zlatnog pehara kvalifikacionog turnira E.ON Beach Junior Cup 2017 dodala i pehar za 7. mjesto u finalnom turniru. Zaista veliki uspjeh kluba za koji se več duže vremena čuje u svijetu beach soccer. Napomenimo da je ekskluziva.ba medialni partner SK Bosnia Online EU Teplice i pokrovitelj za Bosnu i Hercegovinu. Više detalja iz međunarodnog susreta sa šampionom Holandije HTC Beach Soccere Zwolle čemo Vam objaviti u narednom članku. Više informacija možete pronači na http://www.fb.com/skbosniaonline.eu

 

Kompletni rezultati SK Bosnia Online EU Teplice u finalnom turniru E.ON Beach Junior Cup 2017

 

GRUPA A

 

SK Bosnia Online EU Teplice – HTC Beach Soccere Zwolle 1 5:3

 

SK Bosnia Online EU Teplice – FC Ivančice 6:1

 

FC Sparta Brno – SK Bosnia Online EU Teplice 1:0

 

FC MAS Táborsko – SK Bosnia Online EU Teplice 1:0

 

SC Xaverov – SK Bosnia Online EU Teplice 4:2

 

TABELA GRUPE A

 

1. FC Sparta Brno 5 5 0 0 23:6 15

2. FC MAS Táborsko 5 3 0 2 15:10 9

3. SC Xaverov 5 3 0 2 20:17 9

4. SK Bosnia Online EU Teplice 5 2 0 3 13:10 6

5. HTC Beach Soccer Zwolle 1 5 2 0 3 16:19 6

6. FC Ivančice 5 0 0 5 7:32 0

 

UTAKMICA ZA 7. MJESTO FINALNOG TURNIRA

 

SK Bosnia Online EU Teplice – HTC Beach Soccer Zwolle 2 2:1

 

E.ON BEACH JUNIOR CUP 2017 - FINALNI TURNIR

 

1. SK Dynamo České Budějovice

2. FC Hradec Králové

3. FC Sparta Brno

4. FC MAS Táborsko

5. SC Xaverov

6. FK Junior Strakonice

7. SK Bosnia Online EU Teplice

8. HTC Beach Soccer Zwolle 2

9. HTC Beach Soccer Zwolle 1

10. FK Dukla Jižní Město

11. FC Ivančice

12. FC Žirovnice

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.