x

Advokat mladića koji je ubio majku i oca: Ni suzu nije pustio, evo šta mi je rekao zašto ih je ubio!

Koliko sam ja iz razgovora s Tinom uspio shvatiti, on se nećkao i dvoumio netom prije samih ubojstava. Što je pritom prevagnulo, ne znam, rekao je advokat Tina Šunjerge (19).

- Da mogu vratiti vrijeme, nikad ovo ne bih učinio, tihim je glasom i bez puno emocija svom odvjetniku Franu Baici rekao Tin Šunjerga (19), mladić koji je u Čistoj Velikoj likvidirao svoje roditelje.

 

- Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kojem sam se kretao - nastavio je Tin odgovarajući na braniteljevo pitanje zašto je počinio ovaj monstruozni zločin koji je u crno zavio ne samo Čistu Veliku, gdje je Tin živio s majkom Silvanom (46) i ocem Marinom (45), nego doslovno cijelu Hrvatsku.

 

Prijetoga istražiteljima je također bez emocija i zamuckivanja ispričao sve detalje zločina.

 

- Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. S pištoljem sam krenuo kući. Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku okrenuo se leđima i sagnuo. Prislonio sam mu cijev pištolja na zatiljak i pucao - govorio je ubojica.

 

Njegovbranitelj tvrdi da je mladić cijelo vrijeme njihovog razgovora bio jako utučen, depresivan. Nije puno govorio.

 

- Odgovorio bi mi na postavljeno pitanje i to je to. Sam ništa nije pitao niti tražio - rekao je Šunjergin odvjetnik prisjećajući se razgovora s mladićem kojeg će braniti po službenoj dužnosti.

 

Iako svjestan svega, Tin ni u jednom trenutku nije zaplakao niti je na bilo koji način pokazao svoje emocije.

 

- Ne znam plače li kad je sam u ćeliji, no preda mnom suzu nije pusto. Jasno mu je što je napravio, ali odaje dojam da se sa situacijom u kojoj se nalazi potpuno pomirio.

 

- Ljudi koji se nađu u istražnom zatvoru, iako svjesni zločina, u pravilu se brane, pokušavaju opravdati svoje postupke na ovaj ili onaj način. Ovaj mladić to uopće ne čini. On je potpuno rezigniran. Kao da je odustao od samoga sebe, priznao poraz, predao se - pojasnio je odvjetnik Frano Baica.

 

- On ima 19 godina i punoljetan je, ali to je dijete. Ne znam kakav je inače, ali u vremenu koje sam ja proveo s njim bio je jako tih, povučen. Ništa od mene nije zahtijevao niti tražio da ga netko posjeti - rekao je Baica dodavši da je Tina upitao je li sve u redu u ćeliji u koju su ga smjestili, na što mu je mladić odgovorio da je sve OK.

 

- Pretpostavljam da ćeliju dijeli s još nekim, a spoznaja da tretmanom nije zadovoljan uistinu nemam - pojašnjava Baica najavljujući da će državni odvjetnik nad Tinom odrediti psihijatrijsko vještačenje.

 

Osim toga, provest će i toksikološko vještačenje na prisutnost alkohola i droge, kao i balističko vještačenje. U razgovoru s Tinom odvjetnik je stekao dojam da mladić ubojstva nije planirao dulje vrijeme. Tvrdi, pravno gledano, nema velike razlike je li zločin planirao 15 dana ili nešto dulje.

 

- Koliko sam ja iz razgovora s Tinom uspio shvatiti, on se nećkao i dvoumio netom prije samih ubojstava. Što je pritom prevagnulo, ne znam. Nisam psihijatar i teško mi je o tome govoriti i razumjeti njegove razloge - govori odvjetnik dodajući kako je njegova uloga u ovom slučaju Šunjergi osigurati pravično suđenje.

 

- Mnogi pitaju: ‘Kako možeš braniti ovakve ubojice?’. Moj je odgovor jednostavan. Oni kao i svi drugi imaju pravo na obranu i na pravično suđenje. Ja sam tu da mu to osiguram i da se borim da se u vrijeme istrage i suđenja sva njegova zakonska prava ispoštuju. Mladić je sve priznao, ništa ne skriva i ne taji - pojašnjava njegov odvjetnik dodajući kako je riječ o strašnoj tragediji kojom je Tin upropastio svoj život, kao i život svih članova uže i šire obitelji Šunjerga.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.