Ajšen-zlatareva kći, nova turska serija u programu TV Pink BH

28.10.2016 18:10
ajsen-zlatareva-kci-nova-turska-serija-u-programu-tv-pink-bh-main

Televizija Pink BH od petka, 28. oktobra svakim danom od 20:10 sati donosi novu tursku seriju „Ajšen-zlatareva kći“.

Priča o osjećajima koji se ne mogu kupiti, o neizbježnom ratu između ljubavi, porodičnih veza i vrijednostima današnjeg vremena..

 

Dok se Ata i Jašar u tišini obračunavaju oko prošlosti pune tajni, Ajšen, koja je naslijedila majčinu ljepotu, kreće u upoznavanje Istanbula. Poslije smrti svoje majke živjela je pod očevim pritiskom. Naivna Ajšen, Istanbul je viđala samo u serijama. U svakom pogledu vidi se da je strankinja, ali Ajšen je toliko dobronamjerna i željna ljubavi da nije ni svjesna neprijatelja oko sebe.Uprkos njenoj jednostavnoj, osrednjoj i prezatvorenoj odjeći, njenom preozbiljnom ponašanju i njenoj neupadljivosti, Ajšenina privlačna i jednostavna ljepota plijeni pažnju čak i najpodrugljivijih pogleda okoline.

 

Serija Ajšen - zlatareva kći , inspirisana je romanom Refika Halita Karaja, u produkciji Avšar filma i režiji Bahadira Indžea. Refik Halit rekao je da su u seriji, koja je rađena prema njegovom romanu, scenaristi morali usvojiti lik koji dolazi iz svijeta mašte kako bi ga lakše otjelotvorili. Praćena s velikim zanimanjem, serija je posebna između ostalog i po tome što je u njoj prvi put u Turskoj korištena CGI-tehnika. Tom se tehnikom objekti s dva različita mjesta mogu prikazati kao da su jedan pored drugog.

 

Bugünün Saraylısı (2013)

Žanr: Drama / Romansa

Godina snimanja: 2013

Uloge: Seldžuk Jontem, Nazan Kesal, Cansu Tosun, Ali Ersan Duru i Serhat Teoman

Režija: Kudret Sabanci


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.