x

Ako je prestao da se javlja, nikako nemoj da radiš ovo!

Koliko god da vam je teško, sljedeće stvari su ZABRANJENE!

Neprijatno, ružno, nekulturno - ovo su samo neke od riječi koje opisuju trenutak kada frajer nakon nekog vremena jednostavno prestane da se javlja.

 

Ali, koliko god neprijatno i nekulturno bilo, uvijek je pametnije da zadržite dostojanstvo i da se ponašate na način zbog kog se nećete stidjeti kad sve prođe.

 

1. Slanje duplih poruka

 

Nije odgovorio na poruku pa ćete mu poslati još jednu da ga podsjetite? Ako vam je dečko, to je sasvim u redu, ali ako frajeru s kojim se neobavezno dopisujete počnete na ovakav način da stvarate pritisak, neće se više nikad javiti.

 

2. Testiranje drugih platformi

 

Nije odgovorio na Vajber pa ćete mu poslati i SMS? Još ćete mu se javiti i na Fejsbuk i nabaciti neki komentar ili lajk, čisto da zna da ga posmatrate? Ako je frajer prestao da ti se javlja, to sigurno nije zato što želi još više da se viđa s vama.

 

3. Prozivanje

 

Mislite da je vrijeme da vam objasni zbog čega se povukao i ne planirate da mu dozvolite da samo tako nestane? Prozivka zbog toga što vam se ne javlja samo će zapečatiti njegovu odluku, a vama može stvoriti epitet ludače.

 

4. Obračun na društvenim mrežama

 

Ako želite da zadržite dostojanstvo, ovo je posljednja stvar koju smeš da uradite. Koliko god bile povrijeđene njegovim ponašanjem, javnim obračunom ćete samo sebi nanijeti dodatnu štetu. U ovakvim situacijama je bolje da glumite da vas njegov nestanak nije previše pogodio - sve ostalo je dizanje njegovog ega.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.