x

Ako pojedete čen bijelog luka na prazan želudac, evo šta ste uradili!

Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj bijelog luka na bolno mjesto, bol će popustiti.

Naučnici su potvrdili da jedenje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu efikasnost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od ``strašnog bijelog luka``.

A efikasnost je jača ukoliko se pojede na prazan želudac!

 

Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijun, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

 

Redovnim jedenjem bijelog luka dolazi do prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca, a pored toga odličan je antioksidans.

 

bijeli luk fot profimedia

 

Ovo je tek nekoliko konkretnih slučajeva u kojima vam češnjak može biti od velike pomoći.

 

1. Imate li na tijelu bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mjesto prerezani komadić češnjaka i zatvorite to mjesto flasterom. Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok bradavica posve ne otpadne.

 

2. Ako vas boli uvo, prokuvajte dva češnja bijelog luka pa nekoliko kapi nakapajte u uho.

 

3. Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj bijelog luka na bolno mjesto, bol će popustiti.

 

4. Patite li od nesanice, uveče jedite salatu sa bijelim češnjakom.

 

5. Ako vas bole mišići, jedite bijeli luk jer ih opušta.

 

Naravno, ovo su sve savjeti koje ne treba da koristite, a da se pri tome ne posavjetujete sa ljekarom.

 

Ako ne jedete bijeli luk zbog zadaha, postoji način kako da to riješite. 

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.