x

Ako vam šporet stoji na OVOM MJESTU u kuhinji, odmah ga premjestite i novac će krenuti da pristiže!

Najpoznatije feng šui pravilo glasi da se u prvom redu obavezno treba riješiti nereda kako biste u život privukli sreću i obilje. Bacite sve nepotrebne stvari, svu odjeću koju ne nosite, podmažite vrata koja škripe, i u prostor unesite svijeće i zvonca.

Ali postoji još nekoliko važnih pravila koje većina zanemaruje.

 

Da biste novac prizvali u svoj život treba da u stan postavite vazu bogatstva koju ćete napuniti kovanicama ili bilo čim što za vas predstavlja bogatstvo. Zatvorite je i ne otvarajte je osim kada želite da u nju dodate još para…

 

Još jedna stvar koju treba da uradite je da premjestite šporet ukoliko je postavljen ispod prozora. Tu može da bude sudopera, ali šporet ne, inače ćete stalno kuburiti s novcem. Uz to, šporet i sudopera moraju da budu udaljeni, a ukoliko je to neizvodljivo, makar između njih postavite neku biljku.

 

Obavezno treba da obratite i na prostor blagostanja u domu, a to je dio kuće gdje vazduh stalno kruži. Njega treba da opremite tako da u njega unesete što više lepršavih elemenata, poput dugačkih zavjesa i jastuka koje ćete nehajno poredati tako da odaju utisak pokreta.

 

Ko vjeruje, neka se odmah baci na premještanje! Uostalom, proljeće je, vrijeme za veliko spremanje.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.