x

Aldina Sarajlić treba našu pomoć !

U ljeto ove godine trebala se udati. Sa zaručnikom Elvirom Nuhanovićem pravila je planove o budućem zajedničkom životu. Već su razmišljali gdje će organizovati svadbu, koga će pozvati, gdje će otputovati na medeni mjesec...

A onda šok! Aldini Sarajlić, 24-godišnjoj djevojci iz Zvornika, nastanjenoj u Kalesiji, početkom januara u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla dijagnosticirana je akutna leukemija.

Život ove mlade djevojke i njenog zaručnika promijenio se iz temelja.

-Liječenje je započelo na UKC-u Tuzla, agresivnom polihemioterapijom. Aldina  se trenutno nalazi na intenzivnom liječenju na UKC-u, gdje ljekari čine sve što je u njihovoj mogućnosti, kaže Elvir Nuhanović za Bportal.ba.

Umjesto da razmišlja o organizovanju svadbe sa voljenom Aldinom, Elvir sada organizuje humanitarnu akciju.

Jedina pomoć Aldini je transplantacija koštane srži u nekoj od inozemnih klinika. Za samo transplantaciju potrebno je oko 250.000 eura, što je novac o kojem prosječni Bosanci i Hercegovci poput Aldinine i Elvirove porodice mogu samo sanjati.

- To je jedina šansa za izliječenje moje Aldine. Hemoterapije samo drže njenu bolest pod kontrolom. Ali do kada?, kaže Elvir.

Akcija za prikupljanje pomoći Aldini Sarajlić je počela. Vašim novčanim prilogom, pružit ćete joj mogućnost da nastavi živjeti, da bude uz svoju porodicu, da se uda, da nastavi normalan život.

Novačnu pomoć za liječenje Aldine Sarajlić možete uplatiti na slijedeće račune:

Za uplate u KM: Za devizne uplate:

Naziv banke: Unicredit Bank dd 
Broj računa: 3386502546879180
Broj partije: 40275637000

Za uplate iz inostranstva:


Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 40275637101
IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854
SWIFT: UNCRBA22

(E. H. / Bportal.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.