x

Aleksandra Kovačević predstavlja BiH na Miss Turizam!

Ovaj izbor ljepote tradicionalno se dešava u novogodišnjoj noći u Kuala Lumpuru i pod državnim je pokroviteljstvom Malezije. Riječ je o Miss Turizam Internacional. O trinaestoj predstavnici BiH na ovom takmičenju odlučivala je Aleksandra Kokotović, vlasnica licence ovog takmičenja u BiH, koja vjeruje da će Kovačević svojim šarmom, ljepotom i elegancijom osvojiti žiri. 

Finalnoj noći obično prisustvuju i malezijski sultan i kraljica, dok se među članovima žirija nalaze i neki članovi diplomatskog kora države domaćina, ali i Kine, Singapura i drugih azijskih zemalja. Takmičarke iz cijelog svijeta bit će smještene u luksuznom hotelu ``Sunway Lagoon Resort``, Kovačević će u Kuala Lumpur otputovati 8. decembra, a novo ime misice bit će poznato tačno u ponoć, na prijelazu između 2013. i 2014. godine.

Aleksandra Kokotović - Mi smo zemlja koja ima najduži kontinuitet učešća i organizatori taj čin ozbiljnosti izuzetno cijene. Aleksandra je idealan izbor i uopšte se nisam predomišljala. Ona je počela u mojoj agenciji ``IEVE Models`` 2009. godine, kada je i otišla na prvi internacionalni izbor u Južnu Koreju, gdje je naučila sve što je potrebno da bi se stekao status prave ambasadorice ljepote. Već 2010. putuje u Kinu na izbor Miss Bikini International, gdje je briljirala i vratila se s titulom Miss fotogeničnosti. Druga, još važnija Aleksandrina osobina je lijep odgoj, poštovanje i naš odnos kroz sve ove godine.

Aleksandra Kovačević (25 godina, uskoro završava državni ekonomski fakultet, novinar/voditelj 3 godine, 5-ta godina kako je član modne agencije IEVE models  u saradnji sa Aleksandrom Kokotović)  - Radujem se odlasku u Maleziju! Volim da spoznajem nove kulture, tradiciju, narod, njihova jela, način života! Ali prije svega odlazim sa takmičarskim duhom! Od sebe ću dati svoj maksimum da ostavim lijep utisak prije svega na organizatore. Odgovornost je velika, želim da opravdam Aleksandrino povjerenje! Vjeruje od mene još od kada smo počele sarađivati i meni je čast biti dio njenog tima! Od nje sam doživjela samo lijepe trenutke, dobronamjerne i korisne savjete! Svijet mode definitivno bi bio na mnogo većem nivou da je više ljudi kao što je moja Aleksandra!!!  Tokom boravka u Maleziji, redovno ću Vam slati fotografije i obavještavati o našim aktivnostima! Biće uzbudljivo! 

Kada je riječ o kreacijama koje ću nositi na gala prijemima, za taj dio zadužena je Daniela Mešalić! Djevojka koja ima božanstveni stil! Daniela je diplomirani ekonomista i pored toga bavi se kreiranjem odjevnih predmeta, te je student Academie del Lusso u Beogradu na odsjeku modnog dizajna. U slobodno vrijeme posvećena je modnom blogu koji je u sklopu online modnog magazina modablic.com koji uređuje zajedno sa prijateljicom Mensi Jazavčević. Njene kreacije su već nosile mnoge od poznatih ličnosti!

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.