x

Alfa ponovno zbunjuje mnoge!

Alfa Romeo, marka automobila koja kod nekih izaziva podsmjeh, a kod nekih sjaj u očima. Za sve ljubitelje i mrzitelje Alfe, donosimo vijest o novom, ali već dobro poznatom modelu, Giulia s 350 konjskih snaga.

Iako je Alfa muku mučila s planiranjem proizvodnje  izgleda da su stvari sjele na svoje mjesto. Na tržištu će se uskoro izaći nova, specijalna, verzija Giulie koja bi trebala popuniti prazninu nastalu između modela od 280, odnosno 510 konjskih snaga, doduše samo na tržištu SADa. Kodnog imena Veloce, nova-stara  verzija  Giulie će razvijati 350 konjskih snaga i imati pogon na sve kotače. Za toliku konjicu bit će zadužen agregat zapremnine 2.0 litare koji se ujedno nalazi i u osnovnom modelu koji razvija 280 konjskih snaga.

 

Inače, na tržištu Europe, Veloce već postoji i nudi znatno više za razliku od svojeg klona u Americi što zbunjuje mnoge. Europski klon, za razliku od onog preko bare, ima kao standardnu opremu  osmerobrzinski mjenjač i pogon na sve kotače, ali se na tržištu prodaje kao serijski model, za razliku od onog u Americi koji je predstavljen kao specijalni. Zašto bi bilo jednostavno kad može biti tako komplicirano?

 

Bilo kako bilo, verzija Veloce je svakako dobrodošla za sve one kojima je 280 premalo, a 510 konjskih snaga previše. Međutim, postavlja se pitanje hoće li se Alfa moći nositi s već dobro ustaljenim i poznatim konkurentima poput Audia, BMWa i Mercedesa, a koji nemaju problema s popunjavanjem praznina? Osim toga, hoće li se četverocilindraš iz Alfe moći mjeriti s već legendarnim V6 agregatima iz Njemačke? Ostaje za vidjeti. Veloce će na tržištu SADa biti ponuđen samo s automatskim mjenjačem, a točan datum kad će se naći u salonima još nije poznat.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.