x

Amar Gile NAPOKON progovorio: Prava istina o ``bolesnoj majci``, ``usvojenom sinu``, drogi...

Dok u studiju privodi kraju snimanje materijala na kojem će se naći deset pjesama, Gile je našao vremena da za Auru kaže koju o albumu, medijskom linčovanju i lažima koje ga prate u stopu, manama, vrlinama...

Svako malo smo bili bombardovani informacijama da Gile jest, pa nije u vezi sa Aleksandrom Prijović, da jest, pa nije usvojio dijete, da mu je majka bolesna, kako rasprodaje nekretnine, drogira se, opija, napastvuje ljude…

 

- Pričao sam na Grandu o tome i hvala na postavljenom pitanju. Drago mi je da konačno u jednom ozbiljnom štampanom mediju mogu reći istinu, demantovati sve te neistine. Ovo je prvi, pravi i veliki intervju za neki printani medij u BiH. Ja sam i na Grandu rekao i stojim iza toga da mene ni jedan novinar nikad nije nazvao i pitao o istinitosti nekog objavljenog teksta. Sretne me u Beogradu, priča sa mnom, i objavi onda desetu stvar od onoga što sam ja rekao?!

 

Kada je u pitanju odnos sa Aleksandrom Prijović, te priča o usvojenom dječaku, Gile kaže: 

 

- Što se tiče veze sa Prijovićkom, milion puta sam rekao da smo mi najbolji prijatelji, i ne znam kako pojedinim “novinarima” ta priča može biti više inspiracija? Usvajanje djeteta se nije desilo. Radilo se o tome da je dječak iz doma pobjegao i par dana je samo proveo kod mene; ja sam ga vratio u dom, zbog toga jer nisam oženjen i zbog drugih zakonskih procedura dijete nije moglo ostati sa mnom.

 

Jedno vrijeme je bila aktuelna priča o Giletovoj majci, za koju su mediji iz Srbije plasirali vijest da je bolesna:

 

– Moja majka je potpuno zdrava i ta vijest je objavljena kada sam ja bio u Americi, zašto i otkud im informacija nisam siguran. Moj menadžment i Grand produkcija je dostupna 24 sata i mogli su potvrditi istinitost prije objave. Ja sam njima te sve informacije demantovao međutim njihov komentar je bio: “Šta ima veze što je laž, eto izvini, ali ja ne mogu demantovati sam sebe``. Umoran sam od laži, osipe dobijam. Ali, se ne predajem. Za dalje će svi biti predati nadležnom sudu pa ćemo vidjeti ko će koga demantovati.

 

 Za vrijeme takmičenja, svi su govorili kako je Gile divan, fino vaspitan mladić, miran, povučen. Nakon pobjede, kao da se ta slika malo pokvarila, a on tvrdi:

 

- O tome da sam ostao isti mogu svi potvrditi. Pogotovo u mom gradu gdje me 90% ljudi voli i još uvijek podržava. Uvijek sam volio kafanu, ali nikad nisam pijan, čaša crnog vina sa kolom, tačnije bambus, nema ništa loše u tome. Ja na nastupu nikad nisam bio pijan i svaki nastup sam odradio profesionalno i ispunjavao publici želje, slikao se s njima i slično. Ali pošto sam ja nekim mladim ljudima idol, već nekoliko mjeseci ne pijem da ne bih ostavio lošu sliku o sebi.

 

Kako je Gile u posljednje vrijeme radio na novom albumu, prokomentarisao je šta to sprema: 

 

- Jedva čekam da podijelim sa svojom publikom ono što sam godinu dana evo snimao i radio. Na albumu su radili autori Marko Kon, Aleksandar Kobac, Peđa Medenica te Antonija Šola. Ostao sam vjeran svom muzičkom pravcu. Uloženo je dosta truda i vremena u ovaj projekat, trebao bi to biti bolji album od prethodnog. Promocije smo planirali u Sarajevu, Beogradu, Banja Luci i Skoplju. Živi bili pa vidjeli.

(Aura.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.