x

Amel Kapo je Muškarac godine, a Sportista godine Mirza Pramenković! (GALERIJA)

Kraj svake godine odlično je vrijeme da se nagrade oni koji su to svojim trudom i radom tijekom cijele godine zaslužili. Sinoć je održan jedan od najočekivanijih događaja godine, Izbor muškarca godine 2017. Ovaj gala događaj kojem su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i javnog života BiH održan je u Domu Oružanih snaga u Sarajevu.

Titulu Muškarca godine 2017 dobio je Amel Kapo. Amel Kapo je diplomirani profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Na ideju da trenira djecu s invaliditetom je došao kad je vidio da na bazen dolazi velik broj takvih osoba, ali niko s njima nije radio. 

 

``Danas Amel trenira djecu s Downovim sindromom, autističnu djecu, djecu bez ruku… i to besplatno. Sve njegova djeca danas donose zlatna odličja. On je ponos Bosne i Hercegovine``, kazao je direktor SNL magazina i vlasnik licence Izbora muškarca godine. 

 

Bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić  dodijelio je nagradu  Geniju godine 2017, Azuru Đonlagiću koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju informatičkih talenata u Bosni i Hercegovini - BHOI 2017.

 

Jasmin Drinjaković  dobitnik je Mistera u kategoriji Model godine 2017, a Emir Medić je nagrađen za Dizajnera godine 2017, dok je Dresscode by Preventponio titulu Modnog brenda godine 2017.

 

Fuad Backović Deen dobitnik je Mistera za Muškarca sa stilom 2017, dok je Amir Ćesić, direktor kompanije Java Language Zone dobitnik priznanja za Menadžera godine 2017.

 

Izvođač godine 2017. je Dino Merlin koji se zvanicama javio video pozivom iz Švicarske gdje će 16. decembra održati svoj koncert. Sportista godine 2017. je Mirza Pramenković, a Humanista godine 2017. je Elvir Švrakić. Poznati bosanskohercegovački urednik i novinar portala Buka.ba, Aleksandar Trifunović izabran je za Novinara godine 2017.

 

Mistera za Ličnost godine 2017. dobio je ministar Dragan Mektić. Ovo nije jedino priznanje za ministra Mektića, naime, dobitnik je više zahvalnica i priznanja od međunarodnih institucija i organizacija, Vlade SAD i Ministarstva bezbijednosti za izuzetan doprinos na jačanju sigurnosti, efikasan rad i iskazane organizacijske sposobnosti.

 

``Mnogo posla i neprospavanih noći je iza nas, ali sve smo radili s velikom radošću. Ovo je projekat na koji smo ponosni i  želim da se zahvalim svima koji su bili dio ove naše velike noći. Danas Bosna i Hercegovina proslavlja muškarca.“ – izjavila je PR SNL magazina Anita Polunić.

 

U organizaciji Media PR agencije i SNL  magazina dodijelile su se statue Mistera, za čiju se produkciju ove godine pobrinuo priznati arhitekta Tarik Musakadić. Partner projekta je Hugo Boss. Oficijelni sponzor i ekskluzivno vozilo Izbora muškarca godine 2017 je Volkswagen. Generalni medijski sponzori su Hayat TV, Klix i RSG radio. Osiguravajuća kuća Izbora muškarca godine 2017 je Agencija za zaštitu ljudi i imovine, Inza. Za poseban ugođaj i interijer Izbora muškrac godine 2017 pobrinula se kompanija Prevent Labs.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.