x

Andora ima više površine koja ide u visinu nego širinu!

Andora je mala kneževina u jugozapadnoj Evropi. Ova, jedna od najmanjih država na svijetu, sa ukuponom površinom od 468 kilometara kvadratnih, smještena je u istočnim Pirinejima između Francuske i Španije. Na njenom čelu se nalaze dva poglavara - francuski predsjednik i španski biskup iz Urgela, koji nose titulu kneza, ali su njihove nadležnosti ograničene. Službeni jezik u ovoj državi je katalonski.

Idealni uslovi za zimski turizam:  Ipak, ono što karkakteriše ovu zemlju jesu idealni uslovi za razvoj zimskog turizma. Andora je iskoristila svoj planinski položaj za uspješan razvoj turizma, a povoljni porezi i carine su takođe pridonijeli razvoju države i turizma.

Za Andoru kažu da ima više površine koja ide u visinu nego u širinu, pa je zato često zovu i ``vertikalnom kneževinom``. Ova zemlja ima visoke planinske vrhove, od kojih nekih dosežu i do visine od 2.800 metara.

S obzirom na bescarinsku zonu, ovdje možete naći jeftinu luksuznu robu pa je šoping jedna od sporednih, ali veoma popularnih aktivnosti ako se odlučite doći ovdje na zimovanje.

Snijega ima i na proljeće:  Pošto je smještena između Francuske i Španije, sa njenih najviših vrhova pružaju se predivni pogledi na planinske vrhove te dvije zemlje. Andora je veoma popularno zimovalište za Francuze, Nijemce, Špance, ali i za Ruse, koji posljednjih godina dolaze u sve većem broju. Ono što je najzanimljivije za Andoru jeste da snijega ima i na proljeće, pa se može skijati čak i u aprilu, ako ima snijega, a obično ga bude.

Najjednostavniji način dolaska za one koji putuju avionom je da dođu do Barselone, odakle im iznajmljenim autom treba oko tri i po sata vožnje do Andore. Takođe, mnogi turisti koriste i aerodrom u Tuluzu.

Neki planinski vrhovi u Andori dosežu i do visine od 2.800 metara

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.