x

Andre Agassi ima svoje razloge: ``Federer se ne može smatrati najboljim svih vremena``!

Roger Federer je sigurno jedan od najboljih tenisera u historiji ovog sporta. Ipak, debate o tome da li je i najbolji su stalno prisutne, a jedan od onih koji smatraju da Švicarac to nije je i legendarni Amerikanac Andre Agassi.

Agassi koji se, također, može pohvaliti sjajnom teniserkom karijerom je danas trener Novaka Đokovića, a kada je riječ o Federeru ima zanimljivo mišljenje.

 

``Teniser ne može biti smatran najboljim ikada ako ga je jedan protivnik toliko puta pobjeđivao. Ipak, to je samo moje mišljenje. Isto tako bih mogao braniti i tezu da je Federer najbolji. Ta debata nema racionalnu osnovu, sve se svodi na hipotetička pitanja``, poručio je Agassi, pa dodao:

 

``Federer je jedinstven. U svakom aspektu, po snazi, preciznosti i lakoći igranja. Igra tenis drugačije od ostalih. Međutim, kada kažem da igra s lakoćom, to svakako nije lako raditi. Uvijek imate osjećaj da kontroliše meč, kao da ima rješenje za svaki problem. Ne može se poreći da je Federer zauvijek obilježio tenis``.

 

U svojoj izjavi Andre Agassi je očigledno aludirao na činjenicu da Federer ima negativan skor sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Tako je njegov skor sa Đokovićem 22-23, dok je u duelima sa Nadalom upisao 15 pobjeda u odnosu na 23 trijumfa španskog tenisera.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.