x

Apel supruga: Ernesa ima rak dojke, za lijek potrebno 60.000 eura!

Admir Kunalić iz Tešnja, koji živi i radi u Sarajevu, uputio je apel za pomoć. Njegova supruga Ernesa ima rak dojke i hitno treba novac kako bi platila pametni lijek Olaparib (Lynparza). 

– Dragi moji prijatelji i prijateljice,

 

Kao što mnogi od vas do sada vjerovatno već znaju, neki možda i ne… moja supruga, Ernesa, već duže vrijeme boluje od raka dojke. Nas dvoje, sa našim porodicama smo, eto, svo to vrijeme borili bitku i stvarno pokušali samostalno da izađemo na kraj sa time.

 

Međutim i nakon tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije, zračenja, velike i nesebične pomoći koja nam je zaista pružena na KCUS-u, naša borba sa njenim rakom i metastazama istog još nije završena. Došli smo do tačke gdje dalje ne možemo bez vaše pomoći. Ernesa bi hitno trebala početi primati terapiju – novi, pametni lijek, Olaparib (Lynparza). To je lijek koji je nedavno odobren, te nažalost još nije pokriven zdravstenim osiguranjem u BiH. Ernesa bi u kontinuitetu trebala uzimati ovaj lijek godinu dana, za što je potrebno oko 60.000 eura.

 

To je iznos koji sami nismo u mogućnosti da obezbijedimo. Nije lagano odlučiti se na ovaj korak, te javno tražiti pomoć, međutim dugujemo svojoj maloj kćerkici Nađi da učinimo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi njena mama ozdravila, te kako bi ona i dalje bila ta koja je svojom majčinskom, sigurnom rukom vodi kroz život. A vjerujem i siguran sam da uz pomoć svih vas, ovaj naš problem koji imamo, postat će manji problem jer imamo sve vas.

 

Još jednom… konkretan način na koji ćete nam pomoći je uplata na račun. Nema telefonskog broja, samo su direktne uplate (za sada) opcija.

 

Također, molim vas da ovo podijelite na svom zidu, te da napišete neku riječ-dvije od sebe, pa ako će neko vaš također da pomogne, bitno je da zna kome vašem je to tačno namijenjeno – i tako ćete mnogo pomoći!

 

Hvala vam svima od srca, napisao je Admir Kunalić.

 

Izvor: Fokus.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.