x

Apel za pomoć Sandini Abdihodžić!

Crveni križ Bihać je na današnjoj press konferenciji u prisustvu medija i portala koji su ujedno i medijski pokrovitelji, aktivirao humanitarni telefon za oboljelu Sandinu Abdihodžić.

Postoji više razloga i potreba da se kroz otvaranje ovog humanitarnog broja i problema kojeg pored Sandine ima preko 4000 građana Bosne i Hercegovine aktivira kompletna javnost u iznalaženju rješenja za oboljele.

 

Sandina Abdihodžić je mlada žena, supruga i prije svega majka šestogodišnjeg sina Vernesa i kćerkice Sare, koja ima četiri godine. Nastavnica je matematike u Bihaću, a suprug Admir je policajac.

 

Sandini je krajem 2012. godine dijagnosticiran karcinom dojke te je odmah podvrgnuta kirurškom zahvatu, a nakon toga i redovnoj hemo i radio terapiji.

 

Tokom svih redovnih kontrola nakon liječenja Sandinino stanje je bilo na zadovoljavajućoj razini, odnosno, liječenje se smatralo uspješnim.

 

Na posljednjoj kontroli, 24. 09. 2014. godine u KCUS (Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu) utvrđeno je da se karcinom vratio (metastazirao), ali ovaj put u puno većem obimu, i to na mozgu i plućima.

 

Kako je riječ o komplikovanoj situaciji, liječenje je potrebno nastaviti van granica Bosne i Hercegovine sa puno konkretnijim i kompleksnijim metodama liječenja (cyberknife) koje nije moguće obaviti u BiH.

 

Svoje donacije možete izvršiti pozivom na humanitarni broj: 090/291-043

(urbanisvijet.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.