x

Armin Bijedić: Nikoga od kolega ne gledam kao rivala niti kao neku konkurenciju, svako ima svoju nafaku!

Armin Bijedić nastavlja sa koncertima po Americi. Naš odlični pjevač, ali i menadžeri zadovoljni su posjetama na nastupima, a do kraja godina očekuju ga svirke u Denveru 16. decembra, te sedam dana poslije u Grand Rapidsu. 

Na radost Bosanaca i Hercegovaca u Americi, Bijedić će za Novu godinu nastupiti u Atlanti, a ulaznice za ovaj koncert su gotovo rasprodate. 

 

- Organizator i menadžer Halil Pjevo je obezbijedio vrhunsku salu u kojoj će uz moje pjesme uživati Bosanci i Hercegovci svih generacija. On je stvorio odlične uslove za nastup, a sada je na meni i muzičarima da odradimo svoj dio posla. Sigurno je da će ovo biti pravi novogodišnji dernek, uz mnogo dobre muzike, a svi prisutni zadovoljni će otići kući. Halil je stvarno profesionalac u svom poslu, što potvrđuje i činjenica da radi koncerte za najveće zvijezde kao što su “Bijelo dugme”, Sašu Matića i mnoge druge - govori Armin Bijedić. 

 

Dok Bijedić puni klubove u Americi, njegova dugoočekivana kompozicija “Snjegovi”, koju potpisuje Amil Lojo, postala je hit na Balkanu. Ona već ima više od milion pregleda na kanalu YouTube. 

 

- Pjesma je opravdala naša očekivanja, i sigurni smo da će dugo trajati- mišljenja je pjevač. 

 

O odnosu sa kolegama sa estrade kaže da se trudi da bude dobar sa svima, iako primjećuje da među nekima postoji neopravdani rivalitet i zavist. 

 

- Nikoga od svojih kolega ne gledam kao rivala, niti kao neku konkurenciju. Svako ima svoju nafaku i treba da je ima. Nisam od onih koji zadiru duboko, niti sam ljubomoran. Radim svoj posao, a dabogda svi uzimali milione, s moje strane gledišta - kaže Bijedić te dodaje da se u slobodno vrijeme voli opustiti uz pjesme Peđe Medenice, Tome Zdravkovića, Šerifa Konjevića, a od zabavnjaka najdraži su mu „Parni valjak“, Dino Merlin, Vlado Georgiev i Oliver Dragojević. 

 

Pored muzike, njegova velika ljubav je nogomet. Armin i iz Amerike sa posebnom pažnjom prati dešavanja u bh. nogometu, a sretan je zbog posljednjih uspjeha Željezničara. 

 

- Navijam za oba kluba, ali Željo mi je draži, iako sam svojevremeno trenirao u Sarajevu. Kada su nogometaši u pitanju, naš Dijamant Edin Džeko mi je na prvom mjestu, ali volim i Zlatana Ibrahimovića – kaže Armin. 

 

Zbog američke turneje, Armin nije mogao prisustvovati rođendanu svog velikog prijatelja Jasmina Jakupovića, vlasnika akva parka u Kozarcu. 

 

- Žao mi je što nisam bio na rođendanu i nezaboravnoj fešti na kojoj su pjevali Halid Bešlić i Enes Begović. Jasmin je na svom profilu na Facebooku napisao: „Dva kralja tu, treći u Americi. Armin Bijedić fališ, da znaš“. Jakupović je pravi i iskreni prijatelj koji mi često daje korisne savjete – govori pjevač.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.