x

Armin Bijedić najavljuje novu pjesmu Snjegovi, krajem oktobra velika turneja po Americi!

Armin Bijedić jedan je od pjevača specifičnog i izrazito jakog glasa, a publika se mnogo puta uvjerila da je svaki njegov nastup garant nezaboravnog provoda. Karijeru, poput svih velikana koji na sceni traju decenijama, gradi na kvalitetu pjesama, ali i spotova, a za svaki novi projekat bira isključivo provjerene i profesionalne saradnike.

Hitovima poput „Vidi ti se dušo moja“, „Karta za nemire“, „Ni traga od nje“, „Zašto si tu“ i  „Klubovi“ osvojio je simpatije publike, izgradio sebi zavidnu poziciju na bh. muzičkoj sceni, te zaradio epitet jednog od najtraženijih bh. izvođača mlađe generacije.

 

- Pjesma „Zašto si tu“ je moja lična karta. Autor je Nardin Mašić, a aranžman je uradio Damir Bečić. Ne razmišljam o izdavanju albuma, jer svi rade singlice i ulažu u jednu pjesmu. Danas uradiš album i šta poslije? Sada imam namjeru da izdajem pjesme svaka tri mjeseca - otkriva odlični pjevač.

 

Kao i prošle godine, Armin i ove planira američku turneju, no prije toga objavit će novu baladu i propratni spot „Snjegovi“. 

 

- Autor pjesme i aranžmana je Amil Lojo, a u njenom stvaranju učestvovali su najbolji muzičari u regionu: Adis Sirbubalo (klavir), Mujo Behmen (gitare i buzuki), Muamer Đozo (bas), Dado Marinković (bubanj)... Bek vokale na pjesmi je otpjevala Ivana Selakov- kaže Armin Bijedić koji dodaje da fanovi u iščekivanju nove pjesme na linku https://www.youtube.com/watch?v=Y1SksKR_pxc mogu pogledati posljednji spot za pjesmu „Klubovi“.  

 

Ističe da mu nije žao uloženih para za snimanje kvalitetne pjesme i spota, jer bolji i renomirani autori i muzičari, ali i reditelji daju ozbiljnost i sami su preporuka da se pjesma sluša i voli. 

 

- Za moju nadolazeću pjesmu „Snjegovi“ smo uradili svjetsku produkciju, gdje je sve uživo odsvirano. Amil Lojo je uradio odličnu pjesmu i nije bez razloga jedan od najtraženijih autora u regionu. Prošli spot koji sam radio sa Harisom Dubicom me koštao 7.000 eura. Uloženo se vraća kroz nastupe, ali problem je u tome što ja nemam nikakvih sponzora. Sve što zaradim ulažem sam u nove projekte. To ima i svojih prednosti i ni od koga ne zavisim - zaključuje Armin. 

 

Zahvalan je Grand produkciji na korektnosti i profesionalnosti, jer mu je učešće na „Zvezdama Granda“ donijelo veliki napredak u karijeri.

 

- Nadam se da ćemo nekad ponovo surađivati i da ću doći u njihovu odabranu ekipu kao samostalni pjevač – poručuje Bijedić. 

 

Na zadovoljstvo publike, Armin će u petak nastupiti u klubu „Janus“ u Bugojnu.  

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.