x

Armin Muzaferija upriličio veliku promociju albuma ``Na srcu potpisan``!

Bh. pjevač Armin Muzaferija jučer je u Domu oružanih snaga u Sarajevu predstavio svoj drugi studijski album. Promociji su prisustvovali brojni prijatelji i kolege pjevača, među njima Hanka Paldum, Mirza Šoljanin, Dženan Jahić...

Drugi album Armina Muzaferije nosi naziv ``Na srcu potpisan`` i izlazi u izdanju Hayat produkcije, te donosi devet pjesama, od kojih je publika imala priliku čuti tri ``Putujem``, ``S tobom bez tebe`` i ``Sa tvojih usana``.

 

Prema riječima autora, album je nastajao četiri godine, a u njegovom stvaranju su mu pomagali saradnici Mahir Sarihodžić, Antonija Šola, Lejla A.Terović, Mensura Bajraktarević, Alen Lemešević…“

 

Autor je prilikom večerašnjeg obraćanja kazao kako naziv albuma ``Na srcu potpisan`` ima veliko značenje za njega.

 

``Svi mi u životu želimo biti sretni i nekako se zamaramo svim drugim, možda i nepotrebnim stvarima, a zaboravljamo koji je to glavni kod i gorivo na koje čovjek radi, a to je ljubav. Kad aktiviramo taj kod, dobijemo jednu potpuno drugačliju sliku svijeta. Treba se zapitati koja nam je svrha postojanja, je li to nešto prolazno ili smo u potrazi za jednom vječnom ljubavi jer nas jedino ona može učiniti sretnima``, poručio je Muzaferija.

 

Muzaferija je svoju karijeru proširio i na tursko tržište, gdje je čest gost na brojnim koncertima. Iz tog razloga se na njegovom novom albumu nalazi i verzija pjesme ``Teško vrijeme`` otpjevana na turskom jeziku.

 

U sklopu večerašnje promocije, predstavljen je i spot za pjesmu ``Teško vrijeme``, urađen u Hayat produkciji.

 

Armin Muzaferija je rođen 1. decembra 1988. godine u Visokom, u muzičkoj porodici, a svoj je prvi nastup imao sa samo pet godina, nakon čega su uslijedili nastupi na brojnim muzičkim festivalima i takmičenjima mladih talenata.

 

Mladi je pjevač surađivao sa Harijem Varešanovićem, koji je autor i aranžer njegove kompozicije ``Još te volim`` s kojom je Muzaferija nastupio na festivalu ``Melodije Mostara 2007`` osvojivši drugu nagradu stručnog žirija. Za istoimenu pjesmu je urađen i video spot u ``Hayat produkciji“.

 

Muzaferija je nastupao i na ``Sunčanim Skalama 2007`` u Herceg Novom, gdje je sa pjesmom ``Povedi me`` osvojio peto mjesto. Učestvovao je i na turneji ``Veče sevdaha`` u Zagrebu, Rijeci i Puli, bio je dio velike turneje u čast legendarnim Indexima, a učestvovao je i na prestižnom talijanskom festivalu Castrocaro 2009.

 

Armin Muzaferija svira i klavijature, a već duže vrijeme intenzivno radi na usavršavanju i školovanju glasa kod profesorice solo pjevanja Gordane Topić.

 

Njegov prvi album nosi naziv ``Još te volim``.

 

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.