x

Aromatični krompir!

Za današnji ručak, uz pripremu mesa po vašem izboru, predlažemo vam da pripremite ovaj aromatični krompir.

Sastojci

1 kg krompira (mladi bi bio najbolji)

3 grančice ruzmarina

4-5 grančica timijana

4-5 češnja bijelog luka

1/2 kašike krupne soli

4 kašike maslinovog ulja

1 list papira za pečenje

 

Priprema

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Operite neoguljen krompir i posušite ga. Stavite papir u tepsiju za pečenje, stavite krompir, prelijte ga maslinovim uljem, stavite oprano svježe začinsko bilje, te sve rukama promiješate.

 

Okolo stavite razdvojene češnjeve bijelog luka, takođe neočišćene. Papirom prekrijte krompir i ``ušuškajte ga``, da nigdje nije otkriven.

 

Pecite 40-45 minuta na 200 stepeni, nakon toga otvorite papir pa pustite još 10 minuta da se sve zapeče. Skinuti koru sa krompira tokom jela, te ga preliti saftom od maslinovog ulja i bijelog luka u kojem se pekao.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.