Aromatični krompir!
Za današnji ručak, uz pripremu mesa po vašem izboru, predlažemo vam da pripremite ovaj aromatični krompir.
Sastojci
1 kg krompira (mladi bi bio najbolji)
3 grančice ruzmarina
4-5 grančica timijana
4-5 češnja bijelog luka
1/2 kašike krupne soli
4 kašike maslinovog ulja
1 list papira za pečenje
Priprema
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Operite neoguljen krompir i posušite ga. Stavite papir u tepsiju za pečenje, stavite krompir, prelijte ga maslinovim uljem, stavite oprano svježe začinsko bilje, te sve rukama promiješate.
Okolo stavite razdvojene češnjeve bijelog luka, takođe neočišćene. Papirom prekrijte krompir i ``ušuškajte ga``, da nigdje nije otkriven.
Pecite 40-45 minuta na 200 stepeni, nakon toga otvorite papir pa pustite još 10 minuta da se sve zapeče. Skinuti koru sa krompira tokom jela, te ga preliti saftom od maslinovog ulja i bijelog luka u kojem se pekao.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.