x

Arsenal savladao Everton nakon preokreta, Kolašinac igrao cijeli meč!

Ekipa Arsenala slavila je nakon preokreta protiv Evertona u meču 9. kola engleskog Premiershipa rezultatom 5:2.

Arsenal je od prvog sudijskog zvižduka krenuo ofanzivno prema golu Evertona, a već u drugoj minuti veliku priliku imao je Aaron Ramsey, međutim Pickford je odbranio njegov udarac.

 

Sedam minuta nakon toga, tačnije u desetoj minuti, novu priliku imao je Lacazette, ali je udarac bivšeg napadača Lyona još jednom zaustavio golman Evertona, da bi kazna uslijedila nakon samo dvije minute.

 

Granit Xhaka bio je neoprezan na nekih 25 metara od svog gola, loptu mu je oduzeo Rooney, a onda prelijepim udarcem s distance pogodio desne rašlje golmana Cecha i doveo Everton u vodstvo od 1:0.

 

Arsenal je nastavio s napadima prema golu Karamela, a iz takve igre u 40. minuti stigli su do poravnanja. Pogodka je postigao Monreal nakon što je Pickford odbranio dalekometni udarac Xhake.

 

U drugom poluvremenu obje ekipe tražile su pogodak koji će ih dovesti u vodstvo, a onda je nakon asistencije Alexisa Sancheza veznjak Arsenala Mesut Ozil glavom pogodio za vodstvo Topnika od 2:1. 

 

Igrala se 68. minuta kada je veznjak Evertona Gueye zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a nakon toga pitanje pobjednika bilo je riješeno.

 

Samo šest minuta nakon toga, Arsenal je istrčao sjajan kontranapad, Mesut Ozil odigrao je povratnu loptu, a na pravom mjestu bio Lacazette koji je postigao peti pogodak i sezoni i Topnicima pred posljednjih 15 minuta meča osigurao kapitalnu prednost.

 

Do kraja meča Arsenal je postigao još dva pogodak. Strijelac za 4:1 bio je Aaron Ramsey, a na drugoj strani nakon velike grške odbrane Arsenala na 4:2 smanjio Niasse u 93. minuti susreta. 

 

Konačnih 5:2 postavio je Alexis Sanchez u 96. minuti susreta. Sead Kolašinac odigrao je čitav meč u redovima gostujuće ekipe, dok Muhamed Bešić nije bio ni na klupi za rezervne igrače.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.