x

Asim Bajrić: Još čekam ovog menadžera iz Njemačke da mi polomi ruke i noge!

Asim Bajric jedan je od omiljenijih pjevača, a na njegovim nastupima je uvijek zanimljivo.

Godine rada i karijere na ovom pjevaču nisu ostavile traga, ali kako nam reče na početku razgovora, još se nije oporavio od iznenadne smrti njegovog prijatelja i menadžera Popka.

 

-Teško, veoma teško. Ne daj Bože to nikome pa ni mojim dušmanima. Sa Popkom sam radio punih 18 godina, nikada nismo imali nesporazuma. Prije njegove smrti dogovorio je turneju i poslao me za Ameriku gdje me i dočekala ta užasna vijest da je umro. Sebi još nisam došao od tog šoka. Jednostavno ne vjerujem u to. Sve očekujem da će me nazvati. Bio sam i na njegovom mezaru, ali istina jednostavno neće u glavu. Jana i ja smo se dogovorili da njegovom sinu ponudimo da pokuša da nastavi tamo gdje mu je otac stao, da se okuša kao menadžer, a mislim da ima talenta za to - priča na početku razgovora za naš magazin ovaj popularni folker.

 

Rekao si: ``...ne desilo se ni dušmanima``. Da li imaš dusmana i kako izlaziš na kraj s njima?

 

-Ma takve ljude, ako se uopće mogu nazvati ljudskom rasom, ne prepoznajem niti ih vidim, niti ih primjećujem. Živimo u takvom vremenu kada svi samo sebi grabe, a ko se ne uhvati u tu utrku, ostaje na samom dnu, pa ga onda ti isti dušmani još više gaze. Ne želim zlo nikome, pa uvijek kažem kada mi i dobro ide, da se to dobro desi i onima koji me ne vole. Ne znam da mrzim, došao sam na ovaj svijet samo da širim ljubav oko sebe. Meni svi pričaju lijepo, a iza mojih leđa šta pričaju to je užasno! Ali, neka im dragi Bog sudi, ja neću.

 

 Prije izvjesnog vremena jedan menadžer iz Njemačke te prozvao i rekao kako on tebi ne duguje nikakav novac i da ti je sve pošteno isplatio?

 

-Neka njemu dragi Allah sve to naplati i pošteno plati. On zna istinu, a širi neistinu. Prvo je prozvao mene, pa rahmetli Popka, a na kraju se sve vidi i sazna. Popak ništa sa sobom nije odnio, niti ću ja, niti će on, niti bilo ko. Sve ostavljamo na ovom svijetu, a praznih ruku idemo na onaj jedini istinski svijet. Taj menadžer (Edin Salčin op.a.) je poručio kako će mi polomiti ruke i noge. Ne bojim se nikoga osim dragog Allaha, a ne bojim se ni smrti. Svi smo rođeni da umremo. Istina je da je ostao meni i Popku rahmetli dužan, pa ako želi neka taj novac što ima Popku dužan, da njegovoj djeci. Sve njemu na dušu i na karakter.

 

Kada bi te sada pozvao da radiš s njim, da li bi pristao?

 

-Nikada! Kada bi mi nudio milion eura za noć, ne želim! Principjelan sam čovjek. Jedino da mi je moj Popak rahmetli živ, pa kada bi rekao da radimo, onda da. Sada sam u saradnji sa Hilmom Peljtom s kojim sam također ranije imao nesuglasica, ali nas je ponovno povezao i pomirio rahmetli Popak.

 

 Dugo si radio zajedno sa Huletom. Zbog čega više ne sarađujete?

 

-Iskreno, manjak je publike, ponekad nema posla ni za jednog, a kamoli za dva pjevača. Jednostavno nema novca za dvoje, a ne želim da idem ispod svoje cijene. Prije nekoliko godina bilo je na nastupima od 800 do 1.000 ljudi, danas se sve to svodi uglavnom na 200-300, pa kad se podjeli sve to nikom ne ostaje ništa. Ako ima posla, ima publike, ne bježim ni od jednog kolege ni od zajedničkih nastupa. Nisam ni na koga ljubomoran, ali sve ako je pošteno i ako me taj pjevač ne dira i ne ponižava. Huleta kao kolegu i prijatelja poštujem i cijenim.

 

 Da li imaš kompleks Kemala Malovčića?

 

-Nemam. A i zašto bih imao?! Ja sam njega vodio da upozna mog rahmetli babu koji je umro prije tri godine. Bilo mu je drago što sam mu doveo Kemala, a nakon toga Kemo mi je još više postao drag. Danas mogu da kažem da ga možda malo manje više volim od vlastitog oca. Poštujem ga i cijenim, to je jedna naša muzička legenda.

 

Zbog čega svi pjevači iz BiH idu u Srbiju, a kada to učine postanu još više popularniji?

 

-Srpski mediji znaju da rade posao, a prije svega tu mislim na TV kuće. To je izuzetno jaka i profesionalna mašinerija koja jednostavno melje i zna da plasira ono što nudi. Naše TV kuće izbjegavaju pjevače iz BiH, iz njima znanih razloga, ali zato su prepuni pjevača iz Srbije i Hrvatske. Nažalost to je tako, a razlog ne znam niti ću ga ikada saznati. Pa čak i konzumenti muzike u BiH više vole i poštuju pjevace iz Srbije nego nas iz BiH. Pogledajte samo ``Grand``, sve najbolji pjevaci koji im dolaze bilo to poznati ili nepoznati su skoro svi iz BiH naprave odličan posao. BiH je kalem za dobre pjevače, to je oduvijek tako bilo i bit će i ubuduće. Nažalost to u BiH ne prepoznaju i olako ih prepuštaju susjedima. Činjenica je da pjevam samo publici iz BiH, Makedonije, Crne Gore, a u životu sam pjevao samo dva puta u diskotekama čiji vlasnici su iz Srbije. Živim od bh. publike dok pjevači iz Srbije žive od publike iz BiH i Srbije. Nikoga nisam nikada ponizio, pa neću to ni ubuduće.

 

Imao sam mnogo prilika da prevarim suprugu

 

 Još uvijek si miljenik ženske publike. Da li si nekad prevario svoju suprugu?

 

-Ne, niti je mislim prevariti, a prilika je bilo mnogo. Nju i našu djecu volim najviše na svijetu. Djeca će jednog dana otići, a meni ostaje jedini moj životni i ljubavni drug, a to je moja supruga. Ostajem vjeran njenom poštenju i trudim se da i ja budem prema njoj pošten``.

 

 NIkada u ``Farmu``

 

 Da li bi ušao u rijaliti ``Frama``?

 

-Nikada u životu. To je rijaliti šou velikih budala. Praviđ se i prave te budalom, a meni to ne treba. Ja sam šesto dijete mojih roditelja, te sam se naslušao i nagledao svega i svačega. Tokom odrastanja sam imao rijaliti kod kuće, u svojoj ličnoj porodici. Ja sam imao vlastitu farmu kod kuće i meni druga farma u životu ne treba.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.