x

Audi A3: „Žuti anđeo“ za izvanrednu kvalitetu !

Sarajevo, 18. januar 2013. - ADAC je Audiju A3 dodijelio „Žutog anđela 2013“ u kategoriji „Kvalitete“. Za ovogodišnji „Gelber Engel“, kao jedan  od najprestižnijih trofeja u automobilskoj industriji,  konkurisala su 52 modela iz 28 različitih marki.

Rezultati se baziraju na ADAC-ovoj statistici kvarova, online barometru o zadovoljstvu kupaca kao i na anketi o zadovoljstvu servisnih  klijenata Auto kluba. 

Prilikom preuzimanja nagrade u kraljevskoj crkvi Svih svetih u Minhenu, Werner Zimmermann, Audijev šef odjela za osiguranje kvalitete,  izjavio je: „A3 je 1996. utemeljio segment premium kompaktnih automobila i do danas drugima služi kao orijentir po pitanju kvalitete i pouzdanosti.  Potpuno smo uvjereni da će i njegova treća generacija ponuditi vrhunski nivo kvalitete.“

Ogromno povjerenje kupaca uživa i  Audi A6: on je zauzeo odlično drugo mjesto, dok se A4 plasirao također visoko na  peto mjesto.

Nagrada „Gelber Engel“, kao najznačajnije njemačko mjerilo efikasnosti i imidža marki automobila, dodjeljuje se godišnje u pet kategorija: kvaliteta, automobil budućnosti,  inovacija i ekologija, ličnosti.

 ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.