x

Audi i podebljavanje ponude RS-modela!

Kako ide njihov slogan, Audijevi RS modeli su dokaz kako Audi doista napreduje kroz tehniku. Brutalne performanse i izgled glavna su im karakteristika, a Audi zna da s njima može još više uspjeti na tržištu te planira opaku ponudu.

Audijeva ponuda RS modela se trenutno sastoji od 7 modela. RS3, RSQ3, TT RS Coupe i Kabriolet, RS6, RS7 i R8 su glavne perjanice ovog odjela. U sljedećih 18 mjeseci ponuda bi se trebala udvostručiti, točnije na čak 14 opakih modela. Kako piše CarBuzz, šef ovog odjela, Stephan Winkelmann izjavio je: “Imamo jednu kompaniju, jedno ime i jedan brand. Ali, ostat ćemo ekskluzivni.”

 

Zasad se ne zna koji će modeli dobiti RS tretman. Svi se nadaju novom RS4 i RS5 modelu koji će biti izravna konkurencija BMW-u M3 i M4. Nadalje, RS-Q5 bi trebao zakomplicirati život najavljivanom X3M modelu.

 

Iz Audija tvrde da ne žele biti kao AMG: “Ne želimo napraviti isto što su oni napravili. Imamo mnogo planova, ali ih nećemo još otkrivati. Bolje je malo obećati, a puno napraviti.” AMG za gotovo svaki svoj model iz ponude ima žestoku varijantu te jedan model koji je odvojen od drugih – AMG GT. Audi ima svoj R8, ali moguće je da se uvede još jedan model uz R8 koji bi se razlikovao od drugih.

 

Ne bunimo se protiv još više RS modela, ali smatramo da Audi ne bi trebao pretjerivati s ponudom. Tako bi se izgubila ona čar i posebnost koja čini upravo RS modele posebnima. Vidimo kako već ima mnogo nepotrebnih M i AMG modela (pri tome mislimo najviše na SUV-ove) te bi Audi iz toga mogao izvući dobru poruku i ne proizvoditi sve moguće varijante koje mu padnu na pamet. Možda i bolje imati manje pravih RS-a, nego puno njih koji su bezlični i dosadni.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.