x

Australijska policija dobila nove ``zvijeri``

Policijske snage Dubaija i Abu Dabija svakako imaju najmoćnije i najskuplje patrolne automobile na svijetu, ali ni Australija nije za potcjenjivanje.

Nakon Porschea 911, Audija RS4 Avant i Lexusa RC F, organi reda u australijskog Novog Južnog Velsa sada mogu da se pohvale i Audijem S7 Sportback.

 

Istina, ovaj prestižni automobil ustupljen im je na korišćenje tokom narednih 12 mjeseci, ali poklonu se ne gleda u zube.

 

Iako je po svojim performansama Audi S7 Sportback idelan da se upusti u jurnjavu za prekršiteljima zakona po australijskim putevima koji se pružaju u nedogled, ovaj automobil će kao i drugi luskuzni modeli koje koristi policija te države prije svega služiti u promotivne svrhe, za potrebe kampanje približavanja između policije i lokalne zajednice, naročito kada je riječ o mlađoj populaciji.

 

Policijski S7 Sportback dobio je spoljašnjost karakterističnu za patrolna vozila, a u njenom dizajniranju pomogli su i fanovi Audija koji su glasali za razne prijedloge na Facebook stranici ovog proizvođača.

 

Da Audi S7 Sportback u slučaju potrebe itekako može da pojuri za kriminalcima u brzim automobilima, stara se njegov 4.0 V8 bi-turbo sa 450 ks (331 kW) i 550 Nm maksimalnog obrtnog moment. Zahvaljujući ovom motoru, automobil iz mjesta do stotke ubrzava za samo 4,6 s.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.