x

Autobus se popeo na trotoar i udario u hotel!

BEOGRAD - U saobraćajnoj nesreći u centru Beograda danas popodne lakše su povrijeđene dvije osobe, vozač i slučajni prolaznik.

U policiji je rečeno da se autobus na liniji 511 oko 16.40 popeo na trotoar u Nemanjinoj ulici i udario u zgradu Hotela ``Beograd``.

Saobraćaj je usporen zbog udesa, a na mjestu udesa su i dvoja kola hitne pomoći. Postoje dvije verzije kako je došlo do nesreće.

Prema prvoj verziji nesreća se dogodila kada se vozaču autobusa na liniji 511 koji se kretao sa okretnice zaglavio gas, pa je on umjesto da skrene u desno iznenada skrenuo u lijevo popeo se na trotoar i udario u obližnju tendu i pješaka koji se tu zatekao, saznaje Kurir. U ovoj nesreći oštećena su i tri vozila kao i drvo.

Prema drugoj verziji nesreća se dogodila kada je vozač izgubio kontrolu nad elektornikom u autobusu, a da bi izbjegao veću tragediju sa puno povrijeđenih pješaka on je umjesto u desno skrenuo u lijevo nadajući se da će uzbrdica smanjiti brzinu autobusa. Tom prilikom on je udario tri vozila, a onda je bio odbačen ponovo na lijevu stranu kolovoza gdje je udario tendu ćevabdžinice i priklještio pješaka.

Pravo je čudo da nije bilo dosta nastradalih ljudi, kao i da je povrijeđeni pješak ostao živ. Prema nekim nepotvrđenim informacijama navodi se da je možda vozaču autobusa pozlilo.

Povrijeđeni vozač je izvučen iz smrskanog autobusa, sa okrvavljenom glavom. Povrijeđeni su kolima Hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar.

Prema prvim informacijama vozač i pješak su na sreću lakše povrijeđeni. Vozač ima rasjekotine po glavi, a pješak povredu stomaka i nogu i oni se trenutno nalaze na dijagnostici.

Izvor:Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.