x

Autorska večer fotografa i umjetnika Kenana Muslića! (GALERIJA)

U galeriji Boris Smoje jučer je održana autorska večer fotografa i umjetnika Kenana Muslića. Događaj je održan u sklopu projekta ``Sarajevo vam predstavlja``. Cilj projekta je pomoći regionalnim umjetnicima da predstave svoje djelo i svoje mišljenje društvu. Kenan Muslić je svim prisutnima predstavio izložbu fotografija pod nazivom ``Tradicija i pokret``. 

Kenan Musić se fotografijom bavi amaterski od drugog razreda srednje škole. Kada je 2008. pohađao kurs fotografije u omladinskom centru ``Mojmilo``, sadašnja ``Spajalica``.

 

Nakon prvih par godina istraživanja, fotografisanja raznih dešavanja počinje 2010.g sa volontiranjem u NVO ``Narko NE``, kao fotoreporter na njihovom projektu ``Omladinski časopis Preventeen``. Tu se zadržava 2 godine i u tom periodu ima jednu zajedničku izložbu sa Muamerom Osmanbegovićem ispred Sarajevske Zime koja je nosila ime ``SOS selo i zima``, održane u Domu Policije na Mejtašu.

 

Koncem 2012. godine se pridružuje mladoj skupini samostalnih umjetnika ``Affekt`` i surađujemo na poljima street arta, skateboardinga, fotografije, slikarskih tehnika, tetovaža te održavamo zajedničku izložbu u kafiću ``Enkido`` 2013 godine gdje izlaže svoje radove koji prikazuju alternativni život u Sarajevu. Krajem te godine upisivanjem studija arhitektonskog fakulteta se priključuje prvim sastancima u legendarnoj sali ``303``, te se osniva istoimeni studentski časopis, gdje postaje urednik fotografije i glavni fotoreporter.

 

U septembru 2014 godine izlaže u Historijskom muzeju na zajedničkoj izložbi studenata Arhitektonskog fakulteta pod nazivom ``Korčula 2014 - Akvareli i grafiti`` sa svojim akvarel radovima koji su nastali na terenskoj nastavi te godine na Korčuli. Te godine se priključuje i festivalu Dani Arhitekture kao član foto tima, te na ``Danima Arhitekture 2016`` izlaže svoje fotografske radove nastale na festivalskoj radionici. Te godine se priključuje i bosanskohercegovačkom kulturnom društvu ``Val`` te s njima ponovo posjećuje Historijski muzej te na zajedničkoj izložbi izlaže svoje fotografije na temu Bosanskih planina. Ove godine je prisustvovao likovnoj koloniji u organizaciji udruženja ``Val`` i My Choice Visoko pod nazivom ``Autumn Equinox``.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.