x

Avon Djevojke na trčanju: 520 učesnica preplavilo sarajevsko Vilsonovo šetalište!

U Sarajevu je u nedjelju održana četvrta utrka za žene ``Avon Djevojke na trčanju“ u organizaciji NVO ``Marathon``. Cilj sportskog i društveno odgovornog projekta ``Djevojke na trčanju`` je promocija zdravog i aktivnog života žena, ali i djelovanje u borbi protiv diskriminacije i predrasuda.

Na ovogodišnjoj utrci učestvovalo je 520 djevojaka i žena. Prvo mjesto zauzela je Alma Hrnjić koja je utrku završila za 9 minuta i 30 sekundi, Katarina Lemez je bila druga, a Adela Čomor treća. 

 

One su dobile pehar, medalje, bukete cvijeća kao i poklone sponzora trke. Najbrža članica Škole trčanja ``Klix`` dobila je vrijedan sat za trčanje marke Garmin.

 

Ovogodišnja utrka je započela u 10 sati na Vilsonovom šetalištu ispred hotela Bristol, a učesnice su mogle birati da li će utrku provesti trčeći ili šetajući. Ljubiteljice rekreacije kretale su se prema Mostu Suade i Olge gdje su se okrenule i uputile prema cilju također pokraj hotela Bristol. Učesnice su imale priliku donirati sredstva za rad sigurnih kuća u našoj zemlji, a dio sredstava će biti poklonjen udruženju oboljelih od karcinoma dojke ``Rubin`` Hadžići.

 

Znak za start utrka dala je predstavnica Avon kompanije Šejla Korjenić. Avon istinski podržava žene i u srži svog poslovanja ima dobrobit žena širom svijeta. Kompanija je osnovala vlastiti fond još 1955. godine s ciljem poboljšanja života žena, a danas tu misiju provodi na dva načina - borbom protiv raka dojke i borbom protiv nasilja u porodici.

 

Značajnu podršku cijelom projektu pružili su sljedeći vrijedni partneri udruženja ``Marathon`` Sarajevo: Avon, New media people, Sector Security, Usaid, Cinema city, Tosama, Peugeot, Ujedinjene nacije u BiH, Projekat PPMG, Nestle, Konzum, Garmin, Ekopak, Olimpija, Zlatara Sofić, Metaphysika, BBI Centar, Sarajevo City Centar, Cedevita, portal Fashion.Beauty.Love, Općina Novo Sarajevo, Auto škola Lifeline, Courtyard Marriott, Residence Inn Marriott.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.