x

BACATE VREĆICE ČAJA: Nakon što pročitate ovo, nikada više to nećete uraditi!

Na ljekovitost najfinijih napitaka pripremljenih od čudotvornih listića itekako smo dobro upućeni no zanimljivo je kako iskorištene vrećice čaja mogu odlično poslužiti u potpuno neočekivanim situacijama u domaćinstvu i u samopomoći kod boli. Osim toga najdjelotvorniji učinak čaja je kako tvrde kineski doktori stavljanje vrećica u jastuk, što pomaže da se budimo čiste glave i brže mislimo. Otkrijte na koje još načine iskorištenu vrećicu čaja možete pametno iskorititi prije bacanja

Iskorištene vrećice čaja uspješno uklanjaju otečene podočnjake i crvenilo očiju

 

1. Uklonite crvenilo i natečenost očiju

 

Namočite vrećice čaja u hladnoj vodi i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati svježe i odmorno što će vas i pomladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i za konjuktivitis.

 

2. Marinirajte meso

 

Meso koje namjeravate spremiti za ručak marinirajte u ostacima čaja ili uz pomoć iskorištenih vrećica za čaj kako biste spriječili da ono postane tvrdo i žilavo. Slatkoća čaja obogatit će okus mesa i održati ga vlažnim.

 

3. Očistite dom

 

Čaj može učinkovito ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i linoleuma. Nakon što ste si pripremili napitak jednostavno opet namočite vrećicu u toplu vodu i tako napravite otopinu za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i namještaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje.

 

4. Osvježite odjeću i obuću

 

Osušene iskorištene vrećice čaja stavite na tanjurić i stavite u ormar čime će cijeli ormar i vaša odjeća ugodno mirisati. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonit ćete neugodne mirise iz obuće.

 

5. Pognojite biljke

 

Iskorištene vrećice čaja mogu biti odlično organsko gnojivo za kućno bilje jer čaj sadrži za biljke mnoge hranjive tvari. Umiješajte vrećice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz vrećice i pomiješati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

 

6. Ublažite bol

 

Imate li u usnoj šupljini bolnu ranicu, namočite iskorištenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Ljekovita svojstva čaja ublažit će bol te će ubrzati zacjeljivanje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

 

7. Ublažite opekotine od sunca i uklonite akne

 

Imate li akne ili opekotine od sunca operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorištena vrećica čaja. Ponovite par puta i osjetit ćete ugodno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

(zadovoljna.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.