x

BEST MODEL BIH 2011 MARINA POLETAN I ASMIR HANIFIC!!

U sklopu Nivea BH Fashion Week Banja Luka u hotelu Bosna na dan 28.11.2011 godine održan izbor za najboljeg ženskog i muškog modela Bosne i Hercegovine za 2011. godinu. Pobjednici su Marina Poletan i Asmir Hanifić. Prošlogodišnji pobjednici Jovana Gajić i Saša Davidović predali su lente novim pobjednicima koji 04.12.2011 godine putuju u Istanbul na svjetski izbor za najboljeg ženskog i muškog modela svijeta za 2011 godinu. 

 

Prošlogodišnja pobjednica u BiH - Jovana Gajić, prošle godine na svjetskom izboru Best Model of the World 2010 osvojila je titulu za najbolji fizički izgled. Odmah po povratku iz Bugarske dobila je poslovne angažmane u Turskoj , a nedavno je postala i zaštitno lice u kampanji nove kolekcije modnog dizajnera Istoka Bratića. 

Inače, natjecanje za najbolji model svijeta je jedino međunarodno natjecanje najboljih ženskih i muških modela, koje je registrirano u Turskoj 1987. godine i održava se svake godine u Istanbulu. Renomirane modne kuće Pariza dolaze u Istanbul kako bi učestvovale u ovom značajnom međunarodnom događaju, poput PACO RABANNE, GIVENCHY, NINA RICCI, CARVEN, CHRISTIAN DIOR MONSIEUR, YVES SAINT LAURENT, LORIS AZZARO, GUY LAROCHE, EMANUEL UNGARO, CERRUTI, THIERRY MUGLER, LEONARD I mnogobrojni drugi. To su samo neki od imena koji su učestvovali s svojim kreacijama na prijašnjim izborima za najbolji model svijeta.