x

BH Telecom i Huawei predstavili novi Huawei P10!

Nakon svjetske premijere održane krajem februara, novi model Huawei P10 stigao je i na tržište Bosne i Hercegovine, a u ponedjeljak, 27. marta u Sarajevu je zvanično predstavljen kao dio bogate punude mobilnih uređaja BH Telecoma.

‘’BH Telecom prati svjetske trendove u mobilnoj industriji i trudi se učiniti ih dostupnim svim našim korisnicima. Uz dobar dizajn, izvrsne performanse, poboljšanu kameru i praktičniji čitač otisaka prstiju, P10 će sigurno naći put do kupaca koji preferiraju klasiku i nenametljivost, a istovremeno zahtjevaju vrhunski kvalitet i pouzdanost. Huawei P10 bit će u ponudi BH Telecoma, s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete``, naglasio je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

 

Model P10 odlukuje prekrasan dizajn, napredna tehnologija i najnovija softverska dostignuća. Serija P10 poseban naglasak stavlja na kameru koja je razvijena u partnerstvu s Leicom. Dvostruka kamera sačinjena je od 20-megapikselne crno-bijele i 12 MP kamere u boji. Kombinacija ove dvije kamere pravi umjetničke portrete uz preciznu tehnologiju 3D detekcije lica, dinamičko osvjetljenje, a nudi i unaprjeđene opcije pravljenja portreta, prirodni bokeh efekat, hibridni zoom ali i prvu prednju Leica kameru sa novim senzorom i većim otvorom blende za pravljenje najboljih autoportreta. Uz monohromatski sensor od 20MP, RGB senzor od 12MP i kvalitetnije algoritme fuzije, nova P serija donosi vrhunske tehničke i umjetničke funkcije fotografisanja.

 

‘’Telefon je spoj kvaliteta, kombinacije prelijepog hardvera i unaprjeđenog softvera, novih upadljivih boja, jedinstvene završne obrade i najnovije prednje i zadnje Leica kamere. Bez ikakve sumnje ispunit će očekivanja i najzahtjevnijih korisnika.  Naš impresivan novi uređaj iz P serije posebno ističe umjetničku stranu koja se krije u svima nama, te najvažnije momente koji oblikuju naš život stavlja u prvi plan. Zahvaljujući tome, naši korisnici doživjet će potpuno novo i neočekivano iskustvo fotografisanja’’ – poručio je Dalibor Ritan, direktor prodaje u kompaniji Huawei BiH. 

 

Osnovni model dolazi s 5,1-inčnim 1080p ekranom, koji pokreće Huawei Kirin 960 profesor, te sadržii 64 odnosno 128 GB interne memorije. Preko Android-a kao softverskog temelja, uređaj ima uobičajenu Huawei-jevu nadogradnju EMUI, koja ovdje dolazi u 5.1 verziji. Ona osigurava dodatna UX unaprjeđenja, optimizaciju performansi i nekoliko novih opcija. Višejezgarni CPU obezbjeđuje bolji SoC nego ikada do sada, a GPU donosi poboljšanje od 180 procenata u performansama i porast od 40 odsto energetske efikasnosti. Za razliku od prethodnika, P10 donosi čitač otisaka prstiju ispod zaslona, tj. na home tipki, što ga čini jednostavnijim za rukovanje. 

 

Promociji u Sarajevu je prisustvovao veliki broj novinara za koje su kompanije BH Telecom i Huawei organizirali i nagradnu igru, a najsretniji među njima osvojio je novi mobilni uređaj Huawei P10. Dobro raspoloženje i ugodno druženje dodatno je pjesmom uljepšala Lana Hamza.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.