x

BH Telecom i Košarkaški savez BiH potpisali novi ugovor o sponzorstvu!

Jučer je u hotelu Hollywood u Sarajevu održana konferencija za medije tokom koje je svečano potpisan novi ugovor o sponzorstvu između kompanije BH Telecom i Košarkaškog saveza BiH. Ugovor su potpisali generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović i Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

„Drago mi je da nastavljamo partnersku saradnju sa Košarkaškim savezom BiH, posebno jer je riječ o savezu sa najuspješnijim reprezentativnim selekcijama koje se redovno plasiraju na važna takmičenja. Ovaj ugovor je nastavak dugogodišnje saradnje i jedan od brojnih ugovora koje imamo sa bh. reprezentativnim selekcijama. Nedavno smo potpisali ugovor sa reprezentacijom BiH u sjedećoj odbojci, nastavljamo dalje sa potpisivanjem ugovora sa Nogometnim savezom, Rukometnim savezom, Odbojkaškim savezom. Dakle, BH Telecom na ovaj način podržava gotovo sve reprezentativne selekcije i dok je uspješnog BH Telecoma sigurno je da će biti uspješnih bh. reprezentacija“, izjavio je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

 

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Harun Mahmutović nije krio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa BH Telecomom, što u praksi znači stabilnije i efikasnije funkcionisanje krovne kuće bh. košarke.

 

„Imajući u vidu koliko su mala izdvajanja za sport od nadležnih ministarstava, dalji rad bi bio nemoguć bez prijatelja kao što je BH Telecom. Ja slobodno mogu reći da ne postoji BH Telecom, ne bi bilo sporta u BiH“, izjavio je Harun Mahmutović. 

 

Upravo je podrška BH Telecoma rezultirala ponovnim okupljanjem ženske seniorske reprezentacije, koja će od 28. maja nastupiti na Međunarodnom turniru u Podgorici, na kojem nastupaju selekcije Mađarske, Hrvatske i Crne Gore.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.