x

BIZARNA GREŠKA U MRTVAČNICI: Majka im je iznenada umrla, a onda su dobile JOŠ JEDNU STRAŠNU VIJEST!

Zamijenili su tijelo naše majke u mrtvačnici i poslali ga u Beograd, a već deset dana niko nam nije objasnio kako i zašto se to dogodilo, niti nam se izvinio zbog toga, pričaju za „Blic“ ogorčene sestre Mirjana i Biljana Bogdanović iz Valjeva.

Njih dvije su jedva podneijle šok kada je njihova majka Branka (67) 16. jula iznenada preminula. Sahranu su zakazale za 18. jul, ali ih je samo nekoliko časova prije opela zatekla nova strašna vijest - nema kovčega sa njihovom majkom u mrtvačnici valjevske bolnice! Tamo je, umjesto njenog, bilo tijelo V. S. iz Beograda, dok je Brankino tijelo nekoliko sati ranije odvezen u glavni grad.

 

- Od jednog radnika mrtvačnice dobio sam informaciju da je njegov kolega za Beograd poslao tijelo Branke Bogdanović, umjesto leša V. S. Saznao sam da se leš nalazi na groblju Lešće i odvezao se u Beograd, pronašao sam porodicu pokojnice i saopštio im da je došlo do zamjene. Kada su otvorile kovčeg, kćerka i sestra pokojne V. S. potvrdile su da to nije ona, pa sam preuzeo Brankino tijelo i vratio se nazad. Sahranjena je istog dana, ali s pet sati zakašnjenja - priča Ivica Aleksić iz radnje za pogrebne usluge, koga su Mirjana i Biljana Bogdanović angažovale za sahranu majke.

 

Do ove nesvakidašnje situacije, kako objašnjava, došlo je „jer propisana procedura izdavanja tijela iz bolnice nije sprovedena“.

 

- Koliko sam uspio da saznam, radnik mrtvačnice je rođaka V. S., koji je došao po njen kovčeg, pitao da li je ona „dovezena iz bolnice ili od kuće“, na šta je rođak odgovorio „valjda od kuće“, poslije čega je preuzeo kovčeg u kojem je bila Biljanina i Mirjanina majka. Na tijelu V. S. bio je papir sa njenim imenom i prezimenom i podatkom da je preminula na odjeljenju neurologije. Na svakom pokojniku koji umre u bolnici ostavlja se takav dokument, dok kod onih koji umru u svom domu takvog papira nema - objašnjava Aleksić koji se poslom pogrebnih usluga bavi 14 godina i kaže da ovakav slučaj „zamene pokojnika“ još nije imao.

 

Sestre Bogdanović traže da se istraži kako je došlo do greške.

 

- Odmah smo obavijestile policiju i rekli su nam da će sve ispitati. Problem je riješio Ivica i njemu smo zahvalne. Ali majka je mogla da bude sahranjena u grob te žene iz Beograda ili čak kremirana. Kako bi onda bio riješen nestanak - pitaju se sagovornice „Blica“.

 

Kako kažu, 10 dana je prošlo od šokantnog događaja, a niko im se iz bolnice nije javio, bar sa objašnjenjem šta se dogodilo. Sada najavljuju postupak protiv bolnice.

 

„Blicu“ je u valjevskoj policiji rečeno da je izvještaj o „zamjeni pokojnika“ proslijeđen višem tužilaštvu.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.