x

BMW gubi svog šefa odjela dizajna!

Iako je u ovom momentu ovo još uvijek više špekulacija nego vijest, vrlo je izvjesno da je priča za jednog od najvažnijih ljudi u BMW-u završila.

Znate li tko je Karim Habib? Ne znate? E pa da objasnim…

 

Karim Habib je čovjek direktno odgovoran za izgled najnovije generacije BMW-ove „sedmice“ i još nekolicine konceptnih uradaka koji su za ovu bavarsku marku i dalje polje inspiracije za aktualne i buduće modele.

 

Uglavnom, ovaj je naturalizirani Kanađanin rodom iz Libanona u BMW-ovom dizajnerskom jezeru zaplivao još 1998. godine, te je od tog vremena do danas zaslužan za vizualni izričaj nekih od najljepših konceptnih automobila koji su iz BMW-a ikada izašli.

 

Iako je put od dizajnera do šefa tog izuzetno bitnog odjela bio trnovit i težak, te danas 42-godišnji g. Habib bilježi preko nekoliko odlazaka iz Bavarske i povrataka u nju, izgleda da je i toj eri stigao kraj.

 

Naime, kako to nekoliko njemačkih tiskovina posvećenih svijetu automobila, „Karim Habib daje otkaz na poziciji u BMW-u i odlazi u redove u ovom momentu nepoznatog proizvođača automobila“.

 

Time je BMW praktički stavljen na gotov čin i istovremeno gubi jednog od najsposobnijih dizajnera koji su tijekom proteklih desetljeća okupirali funkciju šefa odjela dizajna te marke.

 

Karim Habib doduše nije direktno odgovoran za aktualnu generaciju BMW-a serije 5 (što je po mišljenju mnogih i dan-danas najljepša limuzina na tržištu), već je „samo“ blagoslovio konkretan dizajn osmišljen od strane dizajnera po imenu Jacek Fröhlich, ali s obzirom na izgled aktualne „sedmice“ koju je g. Habib izveo i potpisao, definitivno se radi o dizajneru velikog kalibra i iznimnih estetskih odlika. Zbog toga je u svijetu koji štuje ikonu propelera i plavog neba ova vijest odjeknula poput omanje bombe i mnogima je žao što Karim Habib odlazi.

 

BMW se oko cijele priče još uvijek nije službeno oglasio, a i g. Habib u ovom momentu nije dao nikakvu konkretnu izjavu za medije, pa je cijela priča još uvijek više u domeni špekulacije, nego aktualnih i konkretnih vijesti.

 

No kako to obično biva, ovakve špekulacije jako brzo i u većini slučajeva ispadnu stvarnim vijestima, pa me iskreno ne bi čudilo da se i ova ispostavi takvom.

 

Jedino moram priznati da umirem od znatiželje oko toga tko će naslijediti g. Habiba, jer BMW odlaskom ovog genijalca ostaje bez jako važnog kotačića koji će u najkraćem mogućem roku morati zamijeniti s nekim drugim, ali isto tako i jako dobro zna da si novog Banglea više ne smije dopustiti.

 

Stoga će biti veselo pratiti razvoj situacije i nadati se najboljem, zar ne?!

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.